Založ si blog

V akom hnoji to žijeme?

Táto fikcia, opakujem fikcia je šialená. Preto, že je to fikcia, nemá nič do činenia s akoukoľvek správou, ani poplašnou, ani s akýmkoľvek tvrdenim. Vychádzam z veľmi kusých informácií, na základe ktorých si vytváram „fiktívnu“ mozaiku.
Okrem množstva balastu o elektrine ma zaujali tento blog:
https://akw.sk/domace-spravy/co-je-za-vysokou-cenou-elektrickej-energie/
Zhrniem, čo som postrehol v médiách od jari tohto roku, odkedy sa začali skloňovať ceny elektriny, dodatočne dane z jadra atď. Napísal som niečo aj k tejto téme napr.tu. https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2022/02/12/ake-je-spravodlive-zdanenie-nadmerneho-zisku/
Ale chýbali mi dieliky mozaiky, ktorou bol článok na akw.
Ako to chápem ja v mojom fiktívnom svete fantázie:
1. Energiu predávame na burzu. Kupujúci nie je spotrebiteľ ale sprostredkovateľ.
2. Pred rokmi bola požiadavka EÚ oddeliť výrobu a distribúciu. Výrobca dodáva na burzu a nie distribútorovi a distribútor kupuje na burze, ale nie od výrobcu. Vstupujú do toho 2 elementy a to je „investor“ a čas.
3. Energia sa predáva aj rok dopredu, čiže dnešná energia bola predaná na burze pred rokom za desatinovú cenu.
4. Na burze sú kupujúci a predávajúci. Kupujúci sú distribučné firmy a „investori“. Predávajúci v prvom rade( 1st tier) sú výrobcovia. Energia môže viackrát zmeniť majiteľa, vytvárajú sa práve na tento účel tzv deriváty( viď článok akw). Predstavme elektrinu ako hmotný tovar( napr.vlečku hnoja). Poľnohospodár nemá kde uskladniť hnoj, lebo kravy serú stále, preto ho predá aj na rok dopredu. Príde „investor“, ktorý hnoj nepotrebuje, ale má peniaze. Dá chovateľovi kráv peniaze za hovná( hnoj) a dostane od chovateľa lístok na vlečku hnoja. Tento lístok za ten rok môže zmeniť aj 10 krát majiteľa. „Investori“ sa môžu dohodnúť, že ( obrazne) skúpia všetok hnoj a vytvoria potom umelo jeho nedostatok aby následne vyhnali jeho ceny. (Prečítajte si niečo v Kyiosakiho knihe o firme Standart oil.) A to nie je všetko. Niektorí „investori“ majú taký čarovný prútik, teda tlačiareň na tieto poukážky na vlečky hnoja. Maju napr. Zakontrahovanú 1 vlečku hnoja, ale predajú ich napr.10. Pýtate sa ako je to možné? Je to predsa burza a toto sa nazývajú deriváty.
5. Na to aby mohol existovať tento „obchod“ musí existovať niekoľko faktorov. Nevzdelaní občania, úplatné vlády a systém.
6. Systém na to, aby som mohol zarábať na derivátoch a nikto si to nevšimol je nasledovný. Predstavme si jedno veľké parkovisko s vlečkami hnoja. To je burza s ponukou hnoja. Všetky vlečky su zakryté tak, aby kupujúci nevideli, či sú plné, alebo prázdne. Väčšina vlečiek je samozrejme prázdnych. Tento systém obsluhuje chlap(ICH ČLOVEK) priamo platený „investormi“, ktorí predávajú burze prázdne vlečky a tvária sa , že sú plné. Pýtate sa, ako je to možné, že na to nikto nepríde?
7. Dôvodov je niekoľko. Chlap pozná ľudí, čo kupujú hnoj na vlastnú potrebu a tým vydáva iba plné vlečky. Ostatní tovar nepotrebujú a obchodujú iba s lístkami. Veď to je potom ale….
8. Ponziho schéma. Áno, a preto W.Buffet povedal, že deriváty sú zbrane hromadného ničenia. Keď nastane panika, všetci chcú skutočný hnoj, toho je však minimum. Preto aby to nenastalo tam majú SVOJHO ČLOVEKA.
9. Ako môže tento podvodný systém fungovať? Títo chlapci „investori“ nielenže predávajú vlečky hnoja za desaťnásobok, oni ešte predajú s každou plnou vlečkou 10-100 prázdnych vlečiek. Drobným špekulantom, alebo často aj medzi sebou aby nikto nenadobudol podozrenie.
10. Na zakrytie tohto potrebujú napr. nasledovné( toto som postrehol v novinách):“Na obchodovanie s elektrinou sa vytvoril sofistikovaný SYSTÉM, kedy sa to , čo sa okamžite spotrebúva musí aj dodávať a to v 15 minútových tranžiach. Inak by trh skolaboval.“ Koniec citátu( neviem nájsť zdroj, takže sú to parafrázy).
Už chápete? Ak nie, prečitajte si celý román Londona Martin Eden. Najmä časť, kde ho veľkí chlapci „investori“ obrali o peniaze.
Pozn. Toto je fikcia. Celý svet a život je fikcia. Žijeme v matrixe. Okrem toho žijeme v systéme, ktorý niektoré veľmi podobné praktiky vyslovene podporuje.

Môžme si vybrať kamarátov, miesto kde bývame. Ale systém zmeníme iba systematicky. Ako? Predstavte si situáciu v bode 10, keď nebude prichádzať na „burzu“ čerstvý hnoj( alebo elektrina?). Systém sa okamžite zrúti. ICH ČLOVEK VYDÁ VŠETKY PLNÉ VLEČKY A OSTANÚ IBA PRÁZDNE. PRETO NÁM NEDOVOLIA ZA ŽIADNU CENU ODPOJIŤ SA OD SYSTÉMU.
Nazvime ho jednotný európsky trh s hnojom( alebo elektrinou?)

V akom hnoji to žijeme?

P.S.Existuje ešte jeden spôsob kolapsu. Príde gazda, čo predal vlečky hnoja. Zistí , že s jeho hnojom sa robia povdody, preto si ho zoberie a vráti „investorom“ peniaze. Na burze neostane žiaden hnoj. Ostatní gazdovia sa neskôr pridajú.

https://oracle911blog.wordpress.com/2022/08/25/blackrock-a-mescal/

Prečo Fico odmietol harmonizáciu daní PO v EÚ?

19.04.2024

Možno preto, že všetci v EÚ maju vyššie dane. Najmá dane z dividend právnických osôb. Otázka je , prečo do psej matere sa tomu tak bráni? Veď máme najhoší vývoj financií v EÚ(údajne). A on sa bráni hodenej rukavici? Koho chce zdaňovať, keď nie firmy? Zamestnancov, jednoosobové s.r.o., živnostníkov? Lebo tak to vyzerá. DAŇ Z DIVIDEND NULA PERCENT PRE FIRMY , KDE [...]

Ako nás premnožený medveď oberá o pitnú vodu

04.04.2024

Máme premnožené medvede. Kde sú medvede, tam nie sú mravce. Mravce sú totiž ich obľúbenou potravou. Rozhrabávajú mraveniská a vyžierajú kukly aj dospelé mravce. Mravce sa živia škodlivým hmyzom. Aj kôrovcom a ich larvami. A tie sa živia stromami, ktoré nám zadržiavajú vodu. Keď napadnú stromy, les sa vyťaží a vznikne holina. A holina nezadržiava vodu. Medvede treba [...]

Neuveriteľný finiš Korčoka, získal až 83% hlasov

27.03.2024

Všetko začalo normálne. Ako predpovedali stávkové kancelárie. Ale potom sa všetko zmenilo. Nechal som to tak, veď podobný pocit neuveriteľných „nepravdepodobných náhod“ sa dnes vyskytuje bežne https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2023/01/31/aka-je-pravdepodobnost-rovnakeho-vysledku-prezidentskych-volieb-v-3-krajinach/ Zmenilo sa to však po prečítaní niekoľkých [...]

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.