Založ si blog

Žiadam o okamžité odpojenie od burzy s hnojom!

„Zástupcovia chemického a farmaceutického priemyslu vyzvali vládu, aby urýchlene zastropovala ceny energií. Zároveň žiadajú, aby vláda uvoľnila podporu z Environmentálneho fondu spoločnostiam evidovaným v systéme obchodovania s emisiami. V opačnom prípade dôjde k výpadkom produkcie a kolapsu viacerých firiem vrátane kritickej infraštruktúry, uviedol v piatok prezident Zväzu chemického a farmaceutického priemyslu (ZCHFP) SR Roman Karlubík.“ Koniec citátu.

Problém sa rieši tak, že sa odstráni príčina. Žiaľ dnešné tereziánske školstvo stáročia vedome potláča „sedliacky rozum“. Vidno to krásne na modernej medicíne. Potláča symptómy a väčšinou nerieši príčinu nemocí.

Príčina vysokých cien hnoja( alebo elektriny?) je špekulácia na burze s hnojom , keď každý chce zbohatnúť ako veľkí chlapci „investori“. Problém je, „who deals“. V tomto kartovom slangu je tak nazývaný krupiér kasína. Pretože kasína neprehrávajú. Ak občas príde správa o nejakom matematikovi, čo obohráva kasína, okamžite má zákaz vstupu do VŠETKÝCH kasín.

Riešenie? Zákaz hazardu(aj s elektrinou). A kasíno je hazard. A burza (nielen tá fiktívna s hnojom) funguje obrazne ako kasíno.

Pozn.Článok je fikcia. Skutočná burza je riadená prísnymi podmienkami. O tom, kto vlastní burzu, kde sa obchoduje elektrina sa dočítate na
https://akw.sk/domace-spravy/co-je-za-vysokou-cenou-elektrickej-energie/

Prečo Fico odmietol harmonizáciu daní PO v EÚ?

19.04.2024

Možno preto, že všetci v EÚ maju vyššie dane. Najmá dane z dividend právnických osôb. Otázka je , prečo do psej matere sa tomu tak bráni? Veď máme najhoší vývoj financií v EÚ(údajne). A on sa bráni hodenej rukavici? Koho chce zdaňovať, keď nie firmy? Zamestnancov, jednoosobové s.r.o., živnostníkov? Lebo tak to vyzerá. DAŇ Z DIVIDEND NULA PERCENT PRE FIRMY , KDE [...]

Ako nás premnožený medveď oberá o pitnú vodu

04.04.2024

Máme premnožené medvede. Kde sú medvede, tam nie sú mravce. Mravce sú totiž ich obľúbenou potravou. Rozhrabávajú mraveniská a vyžierajú kukly aj dospelé mravce. Mravce sa živia škodlivým hmyzom. Aj kôrovcom a ich larvami. A tie sa živia stromami, ktoré nám zadržiavajú vodu. Keď napadnú stromy, les sa vyťaží a vznikne holina. A holina nezadržiava vodu. Medvede treba [...]

Neuveriteľný finiš Korčoka, získal až 83% hlasov

27.03.2024

Všetko začalo normálne. Ako predpovedali stávkové kancelárie. Ale potom sa všetko zmenilo. Nechal som to tak, veď podobný pocit neuveriteľných „nepravdepodobných náhod“ sa dnes vyskytuje bežne https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2023/01/31/aka-je-pravdepodobnost-rovnakeho-vysledku-prezidentskych-volieb-v-3-krajinach/ Zmenilo sa to však po prečítaní niekoľkých [...]

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

hazard, hracie automaty, vyherne automaty

Poslanci schválili úplný zákaz pôsobenia herní a kasín na území Banskej Bystrice

23.04.2024 18:38

Mestskí poslanci posledných viac ako desať rokov pravidelne diskutovali o regulácii hazardných hier, ale nikdy ich úplne nezakázali.

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.