Založ si blog

Policajno-migrantské blues

Išli sme na prechádzku k rieke Nitra. Po ceste sme ako vždy videli ukrajinskú mládež a slovenskú mládež. Na lavičkách som si však prvýkrát všimol zopár neeurópsky vyzerajúcich mladých mužov s telefónmi. V krčme sedeli ďalší dvaja-jeden bol Afričan a druhý asi z blízkeho východu. Po ceste naspäť pri Mlynoch tesne predtým ako sme prešli cez prechod, na križovatke zastalo policajné auto s majákmi a zablokovalo dopravu. Majáky malo spustených aj ďalších asi 5 áut. Medzi nimi išli 2 plné autobusy s tmavými oknami. Vynútili si takto prednosť a rýchlo prešli na Štefánikovu smerom na nové Zámky. Mal som ešte nejaké povinnosti, ale premohla ma zvedavosť. Polhodinu potom som autom išiel „okolo“ a zabočil som, kde podľa mňa smerovali autobusy. Na Kalváriu. Cudzinecká polícia. Bola tma aj okolie polície bolo veľmi slabo osvetlené. Už od okolia nemocnice som videl medzi domami hlúčiky migrantov. Hore pred stanicou ich bolo asi dvadsať, sedeli a ležali na zemi. Na „parkovisku“ na tráve stálo maďarské auto a nervózne postávajúcim (asi) šoférom.
Toto je to čo som videl a vnímal. Komentovať to nebudem, každý nech si urobí úsudok. Napadá ma však zopár otázok. Ak bol Maďar v aute od nich a nebol tam náhodne, zaplatené dostane asi až po „úkole“, nie(na čo by tam iné bol)? Ak je to tak ako prezentujú v telke, rozvážajú migrantov aby ich registrovali po celom Slovensku? Aká je potom definícia prevádzačstva, keď nevieme koho v autobusoch vozíme(vozíme ich predsa na identifikáciu)? Kde je tá tenká čiara medzi „pomocou“ a tým druhým?

Prečo Fico odmietol harmonizáciu daní PO v EÚ?

19.04.2024

Možno preto, že všetci v EÚ maju vyššie dane. Najmá dane z dividend právnických osôb. Otázka je , prečo do psej matere sa tomu tak bráni? Veď máme najhoší vývoj financií v EÚ(údajne). A on sa bráni hodenej rukavici? Koho chce zdaňovať, keď nie firmy? Zamestnancov, jednoosobové s.r.o., živnostníkov? Lebo tak to vyzerá. DAŇ Z DIVIDEND NULA PERCENT PRE FIRMY , KDE [...]

Ako nás premnožený medveď oberá o pitnú vodu

04.04.2024

Máme premnožené medvede. Kde sú medvede, tam nie sú mravce. Mravce sú totiž ich obľúbenou potravou. Rozhrabávajú mraveniská a vyžierajú kukly aj dospelé mravce. Mravce sa živia škodlivým hmyzom. Aj kôrovcom a ich larvami. A tie sa živia stromami, ktoré nám zadržiavajú vodu. Keď napadnú stromy, les sa vyťaží a vznikne holina. A holina nezadržiava vodu. Medvede treba [...]

Neuveriteľný finiš Korčoka, získal až 83% hlasov

27.03.2024

Všetko začalo normálne. Ako predpovedali stávkové kancelárie. Ale potom sa všetko zmenilo. Nechal som to tak, veď podobný pocit neuveriteľných „nepravdepodobných náhod“ sa dnes vyskytuje bežne https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2023/01/31/aka-je-pravdepodobnost-rovnakeho-vysledku-prezidentskych-volieb-v-3-krajinach/ Zmenilo sa to však po prečítaní niekoľkých [...]

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Počasie / Dáždnik / Dážď /

SHMÚ vydal výstrahu pred búrkami s krúpami v troch okresoch

04.05.2024 18:48

Búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov zrážok počas 30 minút. Nárazy vetra môžu dosahovať 65 až 85 kilometrov za hodinu.

Matthias Ecke

Skupina útočníkov napadla a zranila europoslanca SPD Eckeho. Museli ho operovať

04.05.2024 17:39

Krajinskí predsedovia SPD uviedli, že útok je varovným signálom pre všetkých v Nemecku a známkou toho, že stúpenci krajnej pravice sú už celkom bez zábran.