Založ si blog

Komu vyhovuje potápanie Kollára a škandály?

Toto je jednoduchá analýza podľa teórie hier vlastnými slovami. Predstavme si rozhodovaciu maticu, ktorá vyzerá ako „veľká šachovnica“. Oproti sebe( z pohľadu matematiky skôr kolmo teda v osi „x“a“y“ stoja rôzne strany. Počet políčok na hrane šachovnice je úmerný počtu „relevantných“ strán, ktoré sa bijú o voliča. Označme políčka napr.A1,A2,…A7, B1,B2,…B7, 7 x 7=49. Na políčku A1 a B7 stoja strany „bojujúce“ o rovnakého voliča. Napr. Matovič versus Kollár. Hodnotovo relatívne blízki, trochu konzervatívni, populistickí, atď…..doplňte si. Obdobne je to na ostatných políčkach. Napr. SMER a HLAS. ĽSNS a Republika. Výhra jedného je vždy prehrou druhého. Keď si spojíte políčka šachovnice po čiarach do L od A1 do B7,A2 do B6 atď. Vznikne nám vždy 7 políčok s hodnotami. Každé políčko bude symbolizovať určité rozdelenie tzv. Antagonistickej hry. Napr. Matovič s Kollárom bojujú o 300.000 voličov. Tieto si rozdelia podľa „úspechu“ oproti protihráčovi. Povedzme, že 7 políčok bude rozdelených na výsledok 15%,30%,45%,60%,75%,90% a 100%. To bude symbolizovať výhru hráča A1(Matovič) oproti protihráčovi B7((Kollár). 15% bude znamenať, že Matovič získal 15% z 300.000 spoločných hlasov a Kollár 100-15%=85%. Výhra jedného je prehra druhého. Každé políčko je ohodnotené určitou pravdepodobnosťou(napr. Aktuálne percento v prieskumoch) Matice môžu byť ďaleko zložitejšie, zahŕňajúce viac kombinácii a faktorov. Podstata je však takáto. Do výpočtu vstupuje ešte počet potenciálnych voličov, ktorý je daný a pravdepodobnosť výsledku danej „hry“. A táto pravdepodobnosť je kľúčový faktor. Pretože ak rozkľúčujeme volebný výsledok podľa tejto logiky, zistíme , že to naozaj tak funguje.
Čiže chápeme, prečo sa umelo vnášajú konflikty? Prečo sa manipuluje s prieskumami ( pravdepodobnosťou)? Výhra jedného je vždy prehra druhého. Ovplyvniť výsledok volieb podľa tohto modelu môžu len preskupenia voličov medzi konkurenčnými stranami (škandály a odhalenia) a „zblbnutie“ ľudí prieskumami(tzv.psychika ovce=keď tak robia/volia všetci, idem za nimi).
Čiže tu je modus operandi modernej kampane. Preto nikto neponúka riešenia a serú na ľudí. Jednoducho sa im to neoplatí. Žiaden model však nefunguje vo vákuu. Je nekonečne veľa faktorov, ktoré to ovplyvnia. Keď ich zúžim na relevantné, nie je ich až toľko. Čo iné sa ešte môže stať? Z voliča Kollára, alebo Matoviča sa môže stať volič Smeru. Pretože volič je unavený neustálym osočovaním a hádkami a hľadá riešenie svojej životnej situácie. A kto ponúkne riešenie, ten diktuje hru!

Prečo Fico odmietol harmonizáciu daní PO v EÚ?

19.04.2024

Možno preto, že všetci v EÚ maju vyššie dane. Najmá dane z dividend právnických osôb. Otázka je , prečo do psej matere sa tomu tak bráni? Veď máme najhoší vývoj financií v EÚ(údajne). A on sa bráni hodenej rukavici? Koho chce zdaňovať, keď nie firmy? Zamestnancov, jednoosobové s.r.o., živnostníkov? Lebo tak to vyzerá. DAŇ Z DIVIDEND NULA PERCENT PRE FIRMY , KDE [...]

Ako nás premnožený medveď oberá o pitnú vodu

04.04.2024

Máme premnožené medvede. Kde sú medvede, tam nie sú mravce. Mravce sú totiž ich obľúbenou potravou. Rozhrabávajú mraveniská a vyžierajú kukly aj dospelé mravce. Mravce sa živia škodlivým hmyzom. Aj kôrovcom a ich larvami. A tie sa živia stromami, ktoré nám zadržiavajú vodu. Keď napadnú stromy, les sa vyťaží a vznikne holina. A holina nezadržiava vodu. Medvede treba [...]

Neuveriteľný finiš Korčoka, získal až 83% hlasov

27.03.2024

Všetko začalo normálne. Ako predpovedali stávkové kancelárie. Ale potom sa všetko zmenilo. Nechal som to tak, veď podobný pocit neuveriteľných „nepravdepodobných náhod“ sa dnes vyskytuje bežne https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2023/01/31/aka-je-pravdepodobnost-rovnakeho-vysledku-prezidentskych-volieb-v-3-krajinach/ Zmenilo sa to však po prečítaní niekoľkých [...]

Zuzana Dolinková / Robert Fico /

Dvestomiliónová injekcia pre nemocnice má vyriešiť ich nekončiace dlhy. Dolinková však nastavila pravidlá

03.05.2024 10:00

Ústavné zdravotnícke zariadenia sú zadlžené natoľko, že čelia žalobe Európskej komisie pred Európskym súdnym dvorom za neskoré platby.

Niger / Rusko /

Ruské jednotky vstúpili na leteckú základňu v Nigeri, ktorá hostí americké sily

03.05.2024 09:07

Krok ruskej armády stavia americké a ruské jednotky do tesnej blízkosti v čase, keď sa vojenská a diplomatická rivalita oboch krajín čoraz viac vyostruje v súvislosti s konfliktom na Ukrajine.

Jekaterina Sobjanukova

Najbohatšia poslankyňa označila nezamestnaných Rusov za červy a rada by ich videla v pracovných táboroch

03.05.2024 08:00

Jelena Sobkaňuková tvrdí, že veľa ľudí nechce robiť. Bola preto zvedavá, čo si myslia ostatní poslanci o táboroch smutne známych zo Stalinovho obdobia.