Založ si blog

Slovinci môžu strieľať medvede a majú v benzíne iba 5% biozložky. Sú asi v inej únii.

Bol som krátko v Slovinsku. Kranjska Gora. Gýčovito krásna krajina. Všetko upravené. Ako povedal syn, nebavilo by ho tam ani bývať, lebo ho tam nemá čo srať. Čo je to za život, keď všetko funguje? Zopár postrehov a porovnanie s Donovalmi. Žiadne veľké komplexy. Najväčší hotel Ramada má možno 4 podlažia. Všetko je vo veľkosti rodinných domov. Jednotný ráz architektúry. Žiadne „farbičkovo“. A na dobre dostupnom mieste malý supermarket. Na Donovaloch naproti tomu veľké opachy, nekontrolovaná výstavba( alebo tak na slovenský spôsob) a malý market na celé stredisko. Všetko prehustené.
V celom Slovinsku sú výborné cesty, rozdiel s Talianskou stranou je badateľný. Krásna zelená tráva a vykosené jarky. Zjazdovky nezdevastované, ale „kosené“ ovečkami. Rovnako som videl ovečky pod Mandgardským sedlom vo výške asi 2 tis metrov. Je vidno, že na vidieku sa žije a neberú sa iba dotácie za kosenie traktormi( a seno sa necháva hniť). Všade sú veľké sušiaky sena/ dreva zvláštnej stĺpovitej konštrukcie. Veľmi rozumné.
Je škoda rozprávať ďalej, choďte sa presvedčiť na vlastné oči. A s medveďmi si tiež vedia rady. Nevidel som zaistené špeciálne nádoby, medvede asi do dedín nechodia. Za to riešenie ich regulácie našli a čuduj sa svete , u nás odstrel neumožňuje EÚ a u nich hej. Asi žijeme v inej EÚ.
https://www.lesmedium.sk/o-com-sa-pise/v-slovinsku-zije-odhadom-1-100-medvedov-chcu-sa-tam-dostat-na-ich-poctom-na-800-v-tomto-roku-usmrtia-230-medvedov-aby-zaistili-bezpecnost-ludi
Alebo nám zapredaní politici klamú?

Prečo Fico odmietol harmonizáciu daní PO v EÚ?

19.04.2024

Možno preto, že všetci v EÚ maju vyššie dane. Najmá dane z dividend právnických osôb. Otázka je , prečo do psej matere sa tomu tak bráni? Veď máme najhoší vývoj financií v EÚ(údajne). A on sa bráni hodenej rukavici? Koho chce zdaňovať, keď nie firmy? Zamestnancov, jednoosobové s.r.o., živnostníkov? Lebo tak to vyzerá. DAŇ Z DIVIDEND NULA PERCENT PRE FIRMY , KDE [...]

Ako nás premnožený medveď oberá o pitnú vodu

04.04.2024

Máme premnožené medvede. Kde sú medvede, tam nie sú mravce. Mravce sú totiž ich obľúbenou potravou. Rozhrabávajú mraveniská a vyžierajú kukly aj dospelé mravce. Mravce sa živia škodlivým hmyzom. Aj kôrovcom a ich larvami. A tie sa živia stromami, ktoré nám zadržiavajú vodu. Keď napadnú stromy, les sa vyťaží a vznikne holina. A holina nezadržiava vodu. Medvede treba [...]

Neuveriteľný finiš Korčoka, získal až 83% hlasov

27.03.2024

Všetko začalo normálne. Ako predpovedali stávkové kancelárie. Ale potom sa všetko zmenilo. Nechal som to tak, veď podobný pocit neuveriteľných „nepravdepodobných náhod“ sa dnes vyskytuje bežne https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2023/01/31/aka-je-pravdepodobnost-rovnakeho-vysledku-prezidentskych-volieb-v-3-krajinach/ Zmenilo sa to však po prečítaní niekoľkých [...]

Mikrofón / Novinár / Žurnalistika /

Slovensko sa v rebríčku slobody médií prepadlo o 12 miest. Prvé skončilo Nórsko, posledná Eritrea, Rusko si polepšilo

03.05.2024 08:17

Slobodu tlače na celom svete ohrozujú práve tí, ktorí by mali byť jej garantmi, teda vlády a politické orgány krajín, varuje organizácia Reportéri bez hraníc.

Jekaterina Sobjanukova

Najbohatšia poslankyňa označila nezamestnaných Rusov za červy a rada by ich videla v pracovných táboroch

03.05.2024 08:00

Jelena Sobkaňuková tvrdí, že veľa ľudí nechce robiť. Bola preto zvedavá, čo si myslia ostatní poslanci o táboroch smutne známych zo Stalinovho obdobia.

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.