Založ si blog

Ak ihneď začneme konať na záchranu štátu a národa, prejaví sa to o 50 rokov.

Môžeme sa baviť o politickom programe, ľavici, pravici, postojoch k EÚ, NATO, migrácii. Ti rozhľadenejší sa môžu baviť o vízii, stratégii umiestnení v rámci stratégií iných… ale otázka je. Ak by sme chceli IHNEĎ začať jednoznačne správne tak, aby sme neurobili chybu, čo by sme mali urobiť prvé( a možno jediné, ale poriadne)? Lebo ak riadenie rozdelíme na operatívne, taktické a strategické, otázka je ako to skĺbiť. Najmä ak žiadne nefunguje( viď „operatívne“ riadenie pandémie C19 versus stíhanie GP vo veci jeho zlyhania) Ak sa zameriame na operatívne riadenie, unikne nám stratégia a naopak.
V poslednej analýze Fulford píše: Ke zničení jakéhokoli státu na světě není třeba atomových bomb ani raket dlouhého doletu. Stačí snížit kvalitu vzdělávání a nechat studenty podvádět při zkouškách. Pacienti umírají rukama takových lékařů. Budovy se hroutí rukama takových inženýrů a architektů. Peníze se ztrácejí vinou takových lékařů a ekonomů. Spravedlnost mizí v rukou takových právníků a soudců. Úpadek vzdělání je úpadkem národa.
Ak sa začneme teraz baviť o takom molochovi ako je vzdelanie a školský systém, k výsledku dospejeme tak za 30 rokov. Dobrým príkladom je Fínsko, kde sa začali o zmene vzdelávacieho systému baviť v 50tych rokoch. Prvé badateľné zmeny boli v 90tych rokoch. Ostáva 20 rokov na implementáciu a na výchovu novej generácie. To je 50 rokov. Treba si uvedomiť, že súčasný školský systém vo väčšine sveta je dielom M.Terézie, čiže má vyše 200 rokov. Je to skamenelina, ktorá podlieha zubu času. Aj pred jeho zavedením vyrástli takí velikáni ako S.Mikovíni, ktorí boli špička vo viacerých odboroch súčasne, ktorí si dokonca založili vlastné školy, ktoré mali taktiež pozoruhodné výsledky na svoju dobu( myslím si, že jeho studenti poznali „skratky“ o ktorých písal J.London v románe Martin Eden a nemuseli sa memorovať „všetku múdrosť sveta‘“). Ale museli dobrovoľne kapitulovať a súkromne školy rozpustiť.
Keď vidím, čo sa učia v škole moje deti a najmä ako sa to učia v porovnaní s mojim „socialistickým základným vzdelaním“, myslím si, že je najvyšší čas na zmenu. Toto je budúcnosť. Ktorá sa zmení najskôr o 50 rokov. Naše deti to už nebudú. Tie sú podľa mňa viditeľne horšie vzdelané po všetkých stránkach ako generácia „Husákových detí“. Synovi som kúpil ucebnicu matematiky od môjho učiteľa na dôchodku. V predslove sa píše, parafrázujem , že dnešné gymnáziá nevedia pripaviť studentov z matematiky na štúdium na vysokej škole, preto vznikla učebnica matematiky. Takže úpadok nie je dokonca ani synchronizovaný. Ja som ako podpriemerný žiak v matematickej triede gymnázia problém s matematikou na Univerzite nemal. Dokonca som z nej písal diplomovku.

Jedno ruské príslovie hovorí, kto plánuje na rok, pestuje pšenicu. Kto plánuje na 20 rokov, vysadí sad. A kto plánuje na večnosť, vychová deti.

Michael Moore, oskarový režisér natočil o tom aj film, kde od 30 minúty vysvetľujú Fíni šokujúce informácie o svojom najúspešnejšom školstve

Prečo Fico odmietol harmonizáciu daní PO v EÚ?

19.04.2024

Možno preto, že všetci v EÚ maju vyššie dane. Najmá dane z dividend právnických osôb. Otázka je , prečo do psej matere sa tomu tak bráni? Veď máme najhoší vývoj financií v EÚ(údajne). A on sa bráni hodenej rukavici? Koho chce zdaňovať, keď nie firmy? Zamestnancov, jednoosobové s.r.o., živnostníkov? Lebo tak to vyzerá. DAŇ Z DIVIDEND NULA PERCENT PRE FIRMY , KDE [...]

Ako nás premnožený medveď oberá o pitnú vodu

04.04.2024

Máme premnožené medvede. Kde sú medvede, tam nie sú mravce. Mravce sú totiž ich obľúbenou potravou. Rozhrabávajú mraveniská a vyžierajú kukly aj dospelé mravce. Mravce sa živia škodlivým hmyzom. Aj kôrovcom a ich larvami. A tie sa živia stromami, ktoré nám zadržiavajú vodu. Keď napadnú stromy, les sa vyťaží a vznikne holina. A holina nezadržiava vodu. Medvede treba [...]

Neuveriteľný finiš Korčoka, získal až 83% hlasov

27.03.2024

Všetko začalo normálne. Ako predpovedali stávkové kancelárie. Ale potom sa všetko zmenilo. Nechal som to tak, veď podobný pocit neuveriteľných „nepravdepodobných náhod“ sa dnes vyskytuje bežne https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2023/01/31/aka-je-pravdepodobnost-rovnakeho-vysledku-prezidentskych-volieb-v-3-krajinach/ Zmenilo sa to však po prečítaní niekoľkých [...]

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.