Založ si blog

Demonštrani podpálili centrálnu banku!

Vo Francúzsku. https://openiazoch.zoznam.sk/cl/208168/Francuzski-demonstranti-podpalili-centralnu-banku
Tento zaujímavý článok dnes uverejnil server , ktorý je súčasťou impéria istého oligarchu. Načasovanie je zaujímavé aj vzhľadom na včerajšie akcie NAKA. A zdroj Zerohedge detto. Akoby unikla para spod kotla. Možno sa zobúdzajú ďalší novinári. Ľudia precitli, to som si uvedomil aj po minuloročnej návšteve Barcelony, kde boli demonštrácie za osamostatnenie Katalánska. Na chodníkoch boli veľmi zaujímavé nápisy zamerané proti istým „skupinkám“ vlastniacim okrem iného aj väčšinu bánk. Obsah nápisov nejde zverejniť kvôli existujúcemu „bezprávnemu stavu“. Hodí sa sem Voltaire:“Ak chceš zistiť, kto Ti vládne, zisti, koho nemôžeš kritizovať“. Mám v pláne si prečítať aj Orwellowu knihu „Hold Katalánsku“.
Každý tlak vyvoláva protitlak. V Čechách otvárajú reštaurácie aj po tom, čo majitelia začali ignorovať opatrenia a polícia riešila opakovane nedovolene otvorené reštaurácie. Vláda nechce stratiť tvár , že opatrenia sa nedodržiavajú, preto ich radšej ruší. U nás je podľa mňa dôsledok cca 15% účasti na poslednom testovaní to, že školy ostanú zavreté. Najskôr sa cukol Sulík, potom ostatní( krízový štáb, školy,zriaďovatelia, rodičia).Vláda by stratila tvár, keby sa testovanie škôl skončilo fiaskom, pravdepodobne preto ich radšej neotvorila.
Základná poučka Koncepcie spoločnej bezpečnosti je , že systém(alebo subjekt) prežije ak je jeho zdrojová stabilita vyššia, alebo rovná tlaku prostredia. Ak nepoznáme zdrojovú stabilitu, dá sa to otestovať zvýšením tlaku. Lebo my sme v tejto chvíli to „prostredie“. To robia živočíchy v prírode. Ak by netestovali, testovali by ich iní(alebo testovali by nás ini?😀). Zožrať, alebo dať sa zožrať(Jack London). To je zákon prírody.

Treba vyvíjať tlak, aby sme prežili. Štát sme my všetci. My tvoríme štát a krajina je obrazne povedané naša. Vláda sú naši zamestnanci dočasne poverení spravovaním krajiny.Aj na základe ( možno sa to v budúcnosti ukáže ako ilúzia) slobodnych volieb. Preto musia dostať spätnú väzbu. A musia ju vedieť prijať. Demokracia je vláda ľudu.
To, čo sa podľa mňa teraz deje aj ohľadne volieb „nezávislej“ súdnej moci je obyčajný „damage controll“. Nietzche napísal v knihe Ecce Homo: Niet boha okrem nepoznaného. Ľudia, keď nevedeli, ako vzniká oheň, bol boh ohňa. Keď nevedeli, ako vzniká búrka bol boh búrky. Dodatok blogera(Kým nevedeli ako vzniká „Plandémia“, bolo to taktiež božstvo).

Súmrak bohov.

Prečo Fico odmietol harmonizáciu daní PO v EÚ?

19.04.2024

Možno preto, že všetci v EÚ maju vyššie dane. Najmá dane z dividend právnických osôb. Otázka je , prečo do psej matere sa tomu tak bráni? Veď máme najhoší vývoj financií v EÚ(údajne). A on sa bráni hodenej rukavici? Koho chce zdaňovať, keď nie firmy? Zamestnancov, jednoosobové s.r.o., živnostníkov? Lebo tak to vyzerá. DAŇ Z DIVIDEND NULA PERCENT PRE FIRMY , KDE [...]

Ako nás premnožený medveď oberá o pitnú vodu

04.04.2024

Máme premnožené medvede. Kde sú medvede, tam nie sú mravce. Mravce sú totiž ich obľúbenou potravou. Rozhrabávajú mraveniská a vyžierajú kukly aj dospelé mravce. Mravce sa živia škodlivým hmyzom. Aj kôrovcom a ich larvami. A tie sa živia stromami, ktoré nám zadržiavajú vodu. Keď napadnú stromy, les sa vyťaží a vznikne holina. A holina nezadržiava vodu. Medvede treba [...]

Neuveriteľný finiš Korčoka, získal až 83% hlasov

27.03.2024

Všetko začalo normálne. Ako predpovedali stávkové kancelárie. Ale potom sa všetko zmenilo. Nechal som to tak, veď podobný pocit neuveriteľných „nepravdepodobných náhod“ sa dnes vyskytuje bežne https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2023/01/31/aka-je-pravdepodobnost-rovnakeho-vysledku-prezidentskych-volieb-v-3-krajinach/ Zmenilo sa to však po prečítaní niekoľkých [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.