Založ si blog

Spiaci agenti

Priznám sa, som veľmi rád, že Stv zaradila a nadabovala tento seriál. Videl som ho pred časom s titulkami aj v pôvodnom znení.
Ako v jednom týždennom súhrne povedal Pjakin, je tam toho veľa zo zákulisia riadenia. A nie všetci chcú čítať Koncepciu spoločnej bezpečnosti a Dostatočne všeobecnú teóriu riadenia.
Tak ako je v upútavke, všetko so všetkým súvisí a nič sa nedeje náhodne. Toto zdanlivo iba ruské videnie sveta(reality) je na západe potláčané vzdelaním a médiami. Želaný stav je odklon od mravného typu psychiky k psychike typu biorobot, démon, zviera. Biorobot ide do práce, pozrie si správy( ktoré mimochodom vytvárajú médiá na základe konceptov vysvetlených v seriáli), otvorí si pivo a nerieši životné otázky typu kto som, čo je moje poslanie. Chýba celostné vzdelanie, celostné videnie sveta a reality. Každý je zavretý vo svojej škrupine. Pozeráme sa na svet cez svoj kaleidoskop a opäť sa hneváme, keď nám niekto mení obraz. Manažéri sa hnevajú, že ľuďom chýba iniciatíva a tvorivosť. Nie je toto všetko zámerne potláčané práve výchovou a vzdelaním? Je mozaikové videnie sveta v súvislostiach vôbec žiadané?
Každopádne vzdávam hold Stv. Čas vysielania síce nie je Áčkový, ale nastáva fázový posun v informáciách na všetkých frontoch. A nič nie je náhoda. Treba si všímať, čo zaraďuje Stv v poslednom čase do programu aj na dvojke. Vytvára sa pomaly nové informačné pole. Netreba zúfať, že to ide pomaly. Úspešnosť riadenia podľa predošlej koncepcie bola práve v dlhodobosti a odlišnej algoritmike fázovej zmeny informačného poľa a ľudského života. Jednoducho povedané, riadenie sa vytváralo na stovky rokov dopredu a človek počas krátkeho života nemal možnosť reagovať( príklad je moderné vzdelanie zavedené M.Teréziou a systém dedenia na Slovensku zavedený tiež touto panovníčkou).Pokiaľ nemal človek funkčnú kotvu v podobe vyššej priority riadenia(ideológia, koncepcia). Práve o toto išlo podľa mňa tvorcom Koncepcie spoločnej bezpečnosti. Systém nezmeníme na 5.priorite( horúca vojna). Pomalšia a efektívnejšja forma je na vrchných prioritách- idelologickej a svetonázorovej. To si uvedomil už faraón Ramses II., keď dal vyryť do kameňa slová: o tritisíc rokov zistíte, že som mal pravdu.
Takže pohodlne sa usaďte a sledujte show.
P.S. seriál nie je úplná fikcia, pretože niektoré metódy riadenia sa používajú aj v skutočnom živote. V prvom dieli Eaton stretne pri Fontáne národov spiaceho agenta z ministerstva zahraničia a vydiera ho k spolupráci drogami a nedoštudovaním dcéry v Anglicku. Nepripomína vám to podobný príbeh na Slovensku spred pár rokov?

Prečo Fico odmietol harmonizáciu daní PO v EÚ?

19.04.2024

Možno preto, že všetci v EÚ maju vyššie dane. Najmá dane z dividend právnických osôb. Otázka je , prečo do psej matere sa tomu tak bráni? Veď máme najhoší vývoj financií v EÚ(údajne). A on sa bráni hodenej rukavici? Koho chce zdaňovať, keď nie firmy? Zamestnancov, jednoosobové s.r.o., živnostníkov? Lebo tak to vyzerá. DAŇ Z DIVIDEND NULA PERCENT PRE FIRMY , KDE [...]

Ako nás premnožený medveď oberá o pitnú vodu

04.04.2024

Máme premnožené medvede. Kde sú medvede, tam nie sú mravce. Mravce sú totiž ich obľúbenou potravou. Rozhrabávajú mraveniská a vyžierajú kukly aj dospelé mravce. Mravce sa živia škodlivým hmyzom. Aj kôrovcom a ich larvami. A tie sa živia stromami, ktoré nám zadržiavajú vodu. Keď napadnú stromy, les sa vyťaží a vznikne holina. A holina nezadržiava vodu. Medvede treba [...]

Neuveriteľný finiš Korčoka, získal až 83% hlasov

27.03.2024

Všetko začalo normálne. Ako predpovedali stávkové kancelárie. Ale potom sa všetko zmenilo. Nechal som to tak, veď podobný pocit neuveriteľných „nepravdepodobných náhod“ sa dnes vyskytuje bežne https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2023/01/31/aka-je-pravdepodobnost-rovnakeho-vysledku-prezidentskych-volieb-v-3-krajinach/ Zmenilo sa to však po prečítaní niekoľkých [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.