Založ si blog

Cudzinec vo vlastnom štáte

Toto je časť z rozhovoru s jedným otcom , ktorý som si nedávno nechtiac vypočul. Nechcem ho hodnotiť, urobte si každý svoj názor.
Otec: „Prečo sa v poslednom čase sa cítim ako cudzinec? A nielen ja. Mám 2 deti. Žijem na dedine pri krajskom meste. Je to konzervatívna dedina s vysokou pôrodnosťou a nízkou kriminalitou. U nás väčšina ľudí chodí stále v nedeľu do kostola. Nie som praktizujúci veriaci. Verím vo „vyššiu moc“, či to nazveme bohom, alebo inak. Som heterosexuál a nehanbím sa za to. Žijem v usporiadanom rodinnom vzťahu s mojou manželkou a tiež sa za to nehanbím. Rešpektujem každého právo na všetko, čo nie je zákonom ani ústavou zakázané.
V poslednom čase ma však zarazili trendy v spoločnosti. Poviem príklad. Dcéra má 12 rokov a prechádza zložitým obdobím dospievania. Rovnako ako jej spolužiačky. Priznala sa mi, že sa cíti nenormálna. Prečo? Pretože jej 12 ročné spolužiačky sú lesby, bisexuálky a jedna je pansexuálka. Priznám sa, neviem, čo to znamená. Áno, hovoríme o 12 ročných deťoch! Skadiaľ to všetko majú? Je ich v triede do 10 dievčat. Väčšina má sväté prijímanie. Minimálne 2 chodia k psychológovi, resp. psychiatrovi. Bežné ochorenie mladých je dnes tetania. 12 ročné dievčatá sa už opili a jedna ostala ležať pred bránou domu vonku. Kamarátky odišli a nechali ju tam Kým ju niekto nenašiel. V synovej triede nastala podobná situácia v zime s dohrou na záchranke a polícii. Alkohol. Moje deti sa toho našťastie nezúčastňujú. Aj za cenu „odvrhnutia“ v kolektíve,
My sme tiež za socializmu „vyvádzali“. Schovali sme si do hydrantu vaječný likér a chodili ho potajme piť. Alebo sme potajomky šlukovali cigarety a maskovali to pred rodičmi žuvačkou Pedro.
Aké sú hodnoty, ktoré nám liberálna spoločnosť dnes ponúka? Valia sa doslova zo všetkých strán. Stači si pozrieť rôzne reality show. Rodičia sú proti tejto presile bezmocní. Napriek tomu mám nádej, že treba deti vychovávať príkladom. Viac ako zákazy, príkazy a nariadenia si všímajú osobnú integritu rodičov-Matovičovsky zjednodušene, či vodu kážem a víno pijem. Je však liberálna demokracia to pravé orechové? Ako sa píše v KSB, chyba riadenia môže byť pre niekoho cieľ. A pokiaľ je niekoho cieľom rozvrátiť tradičné rodiny a znížiť pôrodnosť, pravdepodobne ho plní na jednotku. Mladí dnes nechcú mať deti. Keď , tak jedno. Rovnako, ako v Nemecku, aj u nás je vysoká pôrodnosť iba u určitých skupín obyvateľstva. Čo znamená z dlhodobého hľadiska vymretie národa.
Je trestné , keď poviem, že budem rád , keď moje deti sa raz vydajú/oženia a budú mať raz svoje vlastné deti? Samozrejme, že rešpektujem ak sa rozhodnú podľa seba. Je toto želanie snáď trestný čin? Je toto šírenie nenávisti? Kde to preboha žijeme? V akej distopii? Zobuďme sa, kým nebude neskoro.
Som cudzinec vo vlastnom štáte?“

Koniec ( nechtiac vypočutého )rozhovoru. Nemusíme s tým súhlasiť, ale každý názor si zaslúži vypočutie. Spoločnosť jediného správneho názoru sme tu už mali. A nazývali sme ju diktatúra.

Prečo Fico odmietol harmonizáciu daní PO v EÚ?

19.04.2024

Možno preto, že všetci v EÚ maju vyššie dane. Najmá dane z dividend právnických osôb. Otázka je , prečo do psej matere sa tomu tak bráni? Veď máme najhoší vývoj financií v EÚ(údajne). A on sa bráni hodenej rukavici? Koho chce zdaňovať, keď nie firmy? Zamestnancov, jednoosobové s.r.o., živnostníkov? Lebo tak to vyzerá. DAŇ Z DIVIDEND NULA PERCENT PRE FIRMY , KDE [...]

Ako nás premnožený medveď oberá o pitnú vodu

04.04.2024

Máme premnožené medvede. Kde sú medvede, tam nie sú mravce. Mravce sú totiž ich obľúbenou potravou. Rozhrabávajú mraveniská a vyžierajú kukly aj dospelé mravce. Mravce sa živia škodlivým hmyzom. Aj kôrovcom a ich larvami. A tie sa živia stromami, ktoré nám zadržiavajú vodu. Keď napadnú stromy, les sa vyťaží a vznikne holina. A holina nezadržiava vodu. Medvede treba [...]

Neuveriteľný finiš Korčoka, získal až 83% hlasov

27.03.2024

Všetko začalo normálne. Ako predpovedali stávkové kancelárie. Ale potom sa všetko zmenilo. Nechal som to tak, veď podobný pocit neuveriteľných „nepravdepodobných náhod“ sa dnes vyskytuje bežne https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2023/01/31/aka-je-pravdepodobnost-rovnakeho-vysledku-prezidentskych-volieb-v-3-krajinach/ Zmenilo sa to však po prečítaní niekoľkých [...]

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Erik Tomáš

Hlas chce mať šéfa NR SR, odvoláva sa na koaličnú dohodu. Podľa Gröhlinga Danko zablokoval voľbu predsedu

28.04.2024 14:41

Pokiaľ by nebol zvolený predseda parlamentu z Hlasu-SD, strana to môže považovať za porušenie platnej koaličnej dohody.

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.