Založ si blog

Ako hlúpa opica (ne)vytiahla z búdky pomaranč

Na začiatku je logická úloha pre opice( ako nás familiárne volá Jarko, ktorý sa čoskoro chystá opustiť politiku).
Dáme opici pomaranč do búdky s malým otvorom tak , aby cezeň prepchala ruku , ale neprepchala ruku s pomarančom. Čo sa stane? Skúste si to doma(smiech). To bola irónia na Jarkove prirovnania. Opica vraj nepustí pomaranč a bude chodiť s búdkou na ruke, kým niečo nepovolí( pomaranč, búdka, alebo ruka).
Čo chýba opici? Analytické( alebo konceptuálne) myslenie. Niekto predsa dal pomaranč do búdky. Ako ho tam dal? Keď išiel dnu, rovnako pôjde aj von…
Občas mi naše myslenie pripomína túto opicu. Pomôžeme s energiami tým, že ich budeme dotovať. A z čoho? No predsa z peňazí. A z akých? Z daní. Ako z daní, keď ľudia a firmy budú kvôli vysokým nákladom zarábať menej? Tak si ich vytlačíme. A kto? ECB. Ako dlh? Áno. A kto ho splatí? Nevieme. Rolujeme roky dlhy dopredu a platíme iba úroky. A čo to spraví s cenami? Pôjdu ďalej hore. A prečo? Lebo príčinou vysokých cien je aj veľa vytlačených peňazí.
Takže aký je plán? TOTO JE PLÁN(Kričí Gloria v rozprávke Madagaskar, keď všetci utekajú pred Fosami. Lev Alex ešte netuší, že stačí silno zarevať a Fosy zmiznú)
P.S. V reálnom živote platí zákon ponuky a dopytu. Cenu znížim zvýšením ponuky. Viac surovín a energie= nižšia cena, lebo konkurencia. Menej surovín a energie= vyššia cena. Ak do tejto rovnice pridám viac peňazí , stále mi vyjde vyššia cena, ale objaví sa tam aj ZRÝCHLENIE INFLÁCIE VŠETKÉHO. Lebo energia je v každom tovare okolo nás.

Takže , kto dal do búdky pomaranč? A kto a prečo prikázal nakupovať elektrinu a plyn na burze? Že by EÚ?

Jediné riešenie je otvoriť búdku a pomaranč vybrať. Tak ako išiel dnu, pôjde aj von.

Pozn. Toto je fikcia. Opica ďalej lomcuje s pomarančom v ruke a s búdkou na ruke až kým sa neunaví. Pre únavu nezbadá tigra pre ktorého je opica na zemi s búdkou na ruke ľahká korisť. Hlúpa opica.

Prečo Fico odmietol harmonizáciu daní PO v EÚ?

19.04.2024

Možno preto, že všetci v EÚ maju vyššie dane. Najmá dane z dividend právnických osôb. Otázka je , prečo do psej matere sa tomu tak bráni? Veď máme najhoší vývoj financií v EÚ(údajne). A on sa bráni hodenej rukavici? Koho chce zdaňovať, keď nie firmy? Zamestnancov, jednoosobové s.r.o., živnostníkov? Lebo tak to vyzerá. DAŇ Z DIVIDEND NULA PERCENT PRE FIRMY , KDE [...]

Ako nás premnožený medveď oberá o pitnú vodu

04.04.2024

Máme premnožené medvede. Kde sú medvede, tam nie sú mravce. Mravce sú totiž ich obľúbenou potravou. Rozhrabávajú mraveniská a vyžierajú kukly aj dospelé mravce. Mravce sa živia škodlivým hmyzom. Aj kôrovcom a ich larvami. A tie sa živia stromami, ktoré nám zadržiavajú vodu. Keď napadnú stromy, les sa vyťaží a vznikne holina. A holina nezadržiava vodu. Medvede treba [...]

Neuveriteľný finiš Korčoka, získal až 83% hlasov

27.03.2024

Všetko začalo normálne. Ako predpovedali stávkové kancelárie. Ale potom sa všetko zmenilo. Nechal som to tak, veď podobný pocit neuveriteľných „nepravdepodobných náhod“ sa dnes vyskytuje bežne https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2023/01/31/aka-je-pravdepodobnost-rovnakeho-vysledku-prezidentskych-volieb-v-3-krajinach/ Zmenilo sa to však po prečítaní niekoľkých [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.