Založ si blog

Nedovolím aby škola stála v ceste k vzdelaniu.

A dodávam, že mojich detí. V nadpise je výrok Marka Twaina. Okrem iného povedal aj to, že v novinách sú 3 druhy správ. Nepravdivé, pravdivé a pravdepodobné. Pravdepodobná je predpoveď počasia, pravdivé sú výsledky športu a ostatné sú nepravdivé( fake news). To bol Mark Twain pred vyše 100 rokmi! Ľudia, zobuďme sa! Rozhliadnime sa okolo seba a čítajme. Odpovede sú, treba čítať, nie konzumovať.
Ale popravde, výrok M.Twaina v nadpise mi odcitoval môj 15 ročný syn dnes, keď počul priemera na tlačovke rozprávať o „školských testovacích tímoch“ a „pretestovaní každé 3 týždne detí vrátane rodičov“. Moje 2 deti s nami držia obrannú líniu proti ľudskej hlúposti a nedajú sa zmiatnuť väčšinou. My im za odmenu vyvárame a všeobecne ich podporujeme. Neviem ako prežijú návrat do školy a školskú „ fake“ stravu varenú bez lásky z polotovarov. (O tom, že sa dá v škole variť inak točil aj Pohlreich.)
Ale k veci, dnes som z môjho obranného stanovišťa nazvaného „home office“ bol svedkom neuveriteľného výplachu mozgov deviatakov. Počul som totiž útržky „dištančnej hodiny dejepisu“ a najmä výroky pani učiteľky, nazvime ju „apolitická“. Ako som rozumel, téma na dejepise bola demokracia a zabŕdli aj k americkým voľbám a ich „demokracii“. Toľko chvály na Bidena a Obamu som nepočul ani od najservilnejších médií. Synovi som po hodine iba povedal: Obdivujem vás, že si pri takejto škole zachováte zdravý rozum a najmä vlastný názor.
Už v predošlých blogoch som vyjadril svoj názor: 100% súhlasím s Kyiosakym, že mizériu( možno cieľ) dnešného školstva zapríčinila M.Terézia jej školskou reformou( aj keď si myslím, že nebola subjekt , ale objekt riadenia, čiže nebolo to z jej hlavy). Zopakujme si Kyiosakiho, že cieľom bolo pripraviť „zmenu človeka“ pre priemyselnú revolúciu. Nechceli spupných sedliakov, potrebovali poslušných vojakov pre nadchádzajúce vojny( áno oni plánujú stovky rokov dopredu) a poslušnú na všetko odhodlanú bezmocnú pracovnú silu pre výrobné linky. Tento stav školstva trvá takmer na celom svete dodnes. A ozaj , viete ako a kedy vznikol pojem „sedliacky rozum“?

Prečo Fico odmietol harmonizáciu daní PO v EÚ?

19.04.2024

Možno preto, že všetci v EÚ maju vyššie dane. Najmá dane z dividend právnických osôb. Otázka je , prečo do psej matere sa tomu tak bráni? Veď máme najhoší vývoj financií v EÚ(údajne). A on sa bráni hodenej rukavici? Koho chce zdaňovať, keď nie firmy? Zamestnancov, jednoosobové s.r.o., živnostníkov? Lebo tak to vyzerá. DAŇ Z DIVIDEND NULA PERCENT PRE FIRMY , KDE [...]

Ako nás premnožený medveď oberá o pitnú vodu

04.04.2024

Máme premnožené medvede. Kde sú medvede, tam nie sú mravce. Mravce sú totiž ich obľúbenou potravou. Rozhrabávajú mraveniská a vyžierajú kukly aj dospelé mravce. Mravce sa živia škodlivým hmyzom. Aj kôrovcom a ich larvami. A tie sa živia stromami, ktoré nám zadržiavajú vodu. Keď napadnú stromy, les sa vyťaží a vznikne holina. A holina nezadržiava vodu. Medvede treba [...]

Neuveriteľný finiš Korčoka, získal až 83% hlasov

27.03.2024

Všetko začalo normálne. Ako predpovedali stávkové kancelárie. Ale potom sa všetko zmenilo. Nechal som to tak, veď podobný pocit neuveriteľných „nepravdepodobných náhod“ sa dnes vyskytuje bežne https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2023/01/31/aka-je-pravdepodobnost-rovnakeho-vysledku-prezidentskych-volieb-v-3-krajinach/ Zmenilo sa to však po prečítaní niekoľkých [...]

Kitzsteinhorn

Pri zrážke počas lyžovačky v rakúskom Kitzsteinhorne zahynul český občan

30.04.2024 08:47

Napriek okamžitej prvej pomoci privolaný lekár záchrannej služby konštatoval smrť českého občana.

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.