Založ si blog

Rytieri spod Sitna povstali. Konečne!

Sníval sa mi tento sen, možno to bola aj skutočnosť..
Včera sme boli s rodinou na túre na vrchu Sitno. Samozrejme , že bez znamenia šelmy. Jediná šelma s nami bol náš pes. Veď aj tomu už dobre lezie na nervy núdzový stav, či lockdown, či blackout, alebo ako sa to teraz volá.
Sitno je výnimočný a tajomný vrch v ktorého podzemí sú vraj zakliati Rytieri. Podľa povesti sa to stalo za vlády kniežaťa Stojmíra z čias Pribinu. Knieža Stojmír mal dvoch synov Tyra a Želibora. Ľudia pod jeho vládou žili v pokoji a blahobyte. Keď nadišiel jeho čas, zavolal si svojich synov. Tyrovi odovzdal vládu a oboch poučil, aby žili v jednote a svornosti. Ale synovia otca po jeho smrti nepočúvali a bojovali proti sebe. Keď to videl veľkňaz, staručký Nákon, pokúsil sa ich presvedčiť, aby skončili bratovražedný boj, ale neúspešne. Keď sa ich bojovníci postavili opäť proti sebe, preklial ich. Sitnianska skala ich pochovala a podľa povesti sa neotvorí prv, ako ich slovenský národ nebude volať o pomoc, aby týmto spôsobom odčinili svoj hriech. Každých sedem rokov starý rytier strážiaci vchod do podzemia vystúpi na sitniansky vrch, aby zavolal na všetky strany sveta, či je ich čas už tu.
Včera večer som pri západe slnka na Sitne otočený na východ silno zvolal: “Sitnianski rytieri, kde ste? Váš čas prišiel, potrebujeme pomoc!“
Ráno som sa zobudil do slnečného dňa. Prekvapili ma zvláštne správy. Niekto vykradol odberovú miestnosť v Tvrdošíne. Gumené obleky a rukavice sú mu nanič, zrejme išiel po testoch…Dnes večer rozsypané certifikáty na uliciach v Košiciach. Žeby predsa?
Podľa mňa nie je jednoduché ukradnúť testy. Vojaci ich strážili ako oko v hlave. Viac ako certifikáty. Aj tie ukradli. Mne to teda vôbec nepripadá ako akcia osamoteného pešiaka. Sledovať 5000 odberných miest, vedieť, kde sú testy v noci bez dozoru, bez kamier, prípadne alarmu. Na to treba buď insiderov, alebo sledovacie tímy. Alebo oboje. Viem o čom hovorím, mám na to kvalifikáciu. Dokonca vojenskú. Najbližšie dni nám ukážu ako to do seba zapadne a čo sa ešte objaví.

Dostal som tip na zaujímavý film:
https://www.csfd.cz/film/194884-v-jako-vendeta/prehled/

Prečo Fico odmietol harmonizáciu daní PO v EÚ?

19.04.2024

Možno preto, že všetci v EÚ maju vyššie dane. Najmá dane z dividend právnických osôb. Otázka je , prečo do psej matere sa tomu tak bráni? Veď máme najhoší vývoj financií v EÚ(údajne). A on sa bráni hodenej rukavici? Koho chce zdaňovať, keď nie firmy? Zamestnancov, jednoosobové s.r.o., živnostníkov? Lebo tak to vyzerá. DAŇ Z DIVIDEND NULA PERCENT PRE FIRMY , KDE [...]

Ako nás premnožený medveď oberá o pitnú vodu

04.04.2024

Máme premnožené medvede. Kde sú medvede, tam nie sú mravce. Mravce sú totiž ich obľúbenou potravou. Rozhrabávajú mraveniská a vyžierajú kukly aj dospelé mravce. Mravce sa živia škodlivým hmyzom. Aj kôrovcom a ich larvami. A tie sa živia stromami, ktoré nám zadržiavajú vodu. Keď napadnú stromy, les sa vyťaží a vznikne holina. A holina nezadržiava vodu. Medvede treba [...]

Neuveriteľný finiš Korčoka, získal až 83% hlasov

27.03.2024

Všetko začalo normálne. Ako predpovedali stávkové kancelárie. Ale potom sa všetko zmenilo. Nechal som to tak, veď podobný pocit neuveriteľných „nepravdepodobných náhod“ sa dnes vyskytuje bežne https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2023/01/31/aka-je-pravdepodobnost-rovnakeho-vysledku-prezidentskych-volieb-v-3-krajinach/ Zmenilo sa to však po prečítaní niekoľkých [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.