Založ si blog

Life is beautifull

Je kultový film s Robertom Benignym. Hlavný hrdina sa pokúša prežiť s deťmi v nacistickom koncentračnom tábore tak, aby deti z toho nemali traumu. Je to tragikomický a dojímavý film s hĺbkou, ktorú dokáže dať postave len tento herec.
Vymýšľa deťom rôzne hry a „krycie názvy“ tak, aby sa hravou formou dostali cez hrôzy koncentračného tábora. Dokáže deťom hravou formou spríjemniť aj svoju smrť, tak aby pri tom netrpeli a nemali traumatizujúci zážitok. Je to naozaj film, ktorý sa oplatí pozrieť cez nasledujúcu takmer mesačnú karanténu nás „nespolupracujúcich“ s režimom.
Takže na nasledujúce týždne používam s mojou rodinou nový newspeak:
1.Cesta do obľúbených slovenských potravín, ktoré nie sú najbližšie a sú hneď vedľa banky= cesta do banky
2.Akákoľvek cesta po Slovensku= cesta za prácou
3.Cesta na hroby uctiť si pamiatku zosnulých= starostlivosť o zvieratá( mám v blízkosti registrovanú včeliu farmu). Potrebujem samozrejme pomocníkov, aby sme sa na mieste zdržali iba nevyhnutný čas…
4. Vychádzka detí na čerstvý vzduch s kamarátmi po dedine= cesta do prírody( jenom procházím…). Teraz neviem, či bude platiť 6 kamarátov, alebo dvaja. V najbližších dňoch sa to zrejme priemerom na plačovke upresní.

Ešte dobre, že nepozerám telku( nie je to zatiaľ povinné) a nemám fakebook. Občas sa pozriem na obecnú tabuľu a keď funguje obecný rozhlas a je niečo dôležité, počúvam. Momentálne je pokazený.

Táto tragikomédia raz skončí. 359 zväčša falošne pozítívnych testov(podľa UK minstra zdravotníctva je 90% testov falošne pozitívnych) na 100.000 obyvateľov zďaleka nedosahuje parametre epidémie. A na wiki predsa nie sú konšpirácie.
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Epidemie

Prečo Fico odmietol harmonizáciu daní PO v EÚ?

19.04.2024

Možno preto, že všetci v EÚ maju vyššie dane. Najmá dane z dividend právnických osôb. Otázka je , prečo do psej matere sa tomu tak bráni? Veď máme najhoší vývoj financií v EÚ(údajne). A on sa bráni hodenej rukavici? Koho chce zdaňovať, keď nie firmy? Zamestnancov, jednoosobové s.r.o., živnostníkov? Lebo tak to vyzerá. DAŇ Z DIVIDEND NULA PERCENT PRE FIRMY , KDE [...]

Ako nás premnožený medveď oberá o pitnú vodu

04.04.2024

Máme premnožené medvede. Kde sú medvede, tam nie sú mravce. Mravce sú totiž ich obľúbenou potravou. Rozhrabávajú mraveniská a vyžierajú kukly aj dospelé mravce. Mravce sa živia škodlivým hmyzom. Aj kôrovcom a ich larvami. A tie sa živia stromami, ktoré nám zadržiavajú vodu. Keď napadnú stromy, les sa vyťaží a vznikne holina. A holina nezadržiava vodu. Medvede treba [...]

Neuveriteľný finiš Korčoka, získal až 83% hlasov

27.03.2024

Všetko začalo normálne. Ako predpovedali stávkové kancelárie. Ale potom sa všetko zmenilo. Nechal som to tak, veď podobný pocit neuveriteľných „nepravdepodobných náhod“ sa dnes vyskytuje bežne https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2023/01/31/aka-je-pravdepodobnost-rovnakeho-vysledku-prezidentskych-volieb-v-3-krajinach/ Zmenilo sa to však po prečítaní niekoľkých [...]

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.