Založ si blog

Ficove reči v Davose sa hovoria, chlieb sa je

Som volič Fica. Prvýkrát v živote. Ale nevidím ho iba cez ružové okuliare. „Politikom netreba veriť, treba ich kontrolovať“(K.Kryl)
Poďme teda ku kontrole toho, čo povedal v Davose. Odhliadnuc od „dúhových tém“ versus kvalita života povedal hlavne toto. Parafrázujem. Musíme zabezpečiť kvalitu života občanov. Preto zavedieme 4 dňový pracovný týždeň. Problémom je pracovný trh, kde chýba 100.000 ľudí. Problémom je aj starnutie populácie.Na pomoc v automobilkách si najmeme ešte viac cudzincov. Budeme hľadať cesty ako im to ešte uľahčiť.
.
Ok, poďme si to rozobrať. Predstavme si , že by bol(nepísaný) údel Slovenska lacná montovňa s masívnou daňovou podporou koncernov vo forme stimulov, daňových prázdnin a nulovej dani z dividend. Predstavme si, že koncernom sa aj tak máli a nestačí im vyššia rýchlosť pásu ako v Nemecku, rozdrobenosť odborov a všeobecne nízke mzdy v hospodárstve. Mzdy napriek tomu rastú a „krmelec západu“ je stále prázdnejší. Okrem toho rast miezd spolu s rastom ceny energií otvárajú negatívny výhľad pre „krmelec“ do budúcna. Pre dobrého hospodára je to posledné memento, že treba meniť stratégiu. Nie podpory „montovne“. Ale Slovenska. Žiaľ Fico to pochopil po svojom. Všemocne sa snaží predĺžiť agóniu podávaním sedatív. A tým „sedatívom“ je , že v piatok budeme „sedieť“ doma. Kto si myslí že koncerny zvýšia hodinovú mzdu, snívajte ďalej. Ja si myslím, že príliš pomalé primiešavanie cudzincov na pracovný trh nevytvorilo dostatočný tlak na menší rast miezd. Ten rast sa teraz skokovito zastaví. A ďalśím prílevom cudzincov sa nahradí tých chýbajúcich 100.000+ ten piatok. A pacient si ešte požije takých 5 rokov pripútaný na lôžko a odkázaný na starostlivosť. Napr. Eurofondov. Pamätáte si na koníka zo Zvieracej farmy(Orwell), ak ho poslali do sanatória? A namiesto toho z neho urobili mydlo? Nie, ohlodajú nás až na kosť.
.
Namiesto toho, aby sa podporila pôrodnosť(ako v Maďarsku), vytvorila nová funkčná stratégia hoc aj na koncepte prírodných zdrojov(lesy, voda, termálne pramene) a cestovného ruchu. Lebo ministerstvo cestovného ruchu vôbec nie je zlý nápad. A šport je vlastne cestovný ruch. A Danko je okrem všetkého iného trochu aj vizionár. To žiaľ Fico podľa mňa nie je. Ale teším sa na tie piatky. Ako mi prikážu robiť cez voľno. Vo vlastnom záujme. Podobne ako cez Covid, keď sme mali príkazom čerpať dovolenky cez piatky a „vo vlastnom záujme“ pracovať.

Prečo Fico odmietol harmonizáciu daní PO v EÚ?

19.04.2024

Možno preto, že všetci v EÚ maju vyššie dane. Najmá dane z dividend právnických osôb. Otázka je , prečo do psej matere sa tomu tak bráni? Veď máme najhoší vývoj financií v EÚ(údajne). A on sa bráni hodenej rukavici? Koho chce zdaňovať, keď nie firmy? Zamestnancov, jednoosobové s.r.o., živnostníkov? Lebo tak to vyzerá. DAŇ Z DIVIDEND NULA PERCENT PRE FIRMY , KDE [...]

Ako nás premnožený medveď oberá o pitnú vodu

04.04.2024

Máme premnožené medvede. Kde sú medvede, tam nie sú mravce. Mravce sú totiž ich obľúbenou potravou. Rozhrabávajú mraveniská a vyžierajú kukly aj dospelé mravce. Mravce sa živia škodlivým hmyzom. Aj kôrovcom a ich larvami. A tie sa živia stromami, ktoré nám zadržiavajú vodu. Keď napadnú stromy, les sa vyťaží a vznikne holina. A holina nezadržiava vodu. Medvede treba [...]

Neuveriteľný finiš Korčoka, získal až 83% hlasov

27.03.2024

Všetko začalo normálne. Ako predpovedali stávkové kancelárie. Ale potom sa všetko zmenilo. Nechal som to tak, veď podobný pocit neuveriteľných „nepravdepodobných náhod“ sa dnes vyskytuje bežne https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2023/01/31/aka-je-pravdepodobnost-rovnakeho-vysledku-prezidentskych-volieb-v-3-krajinach/ Zmenilo sa to však po prečítaní niekoľkých [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.