Založ si blog

Cudzinec vo vlastnom štáte

Toto je časť z rozhovoru s jedným otcom , ktorý som si nedávno nechtiac vypočul. Nechcem ho hodnotiť, urobte si každý svoj názor.
Otec: „Prečo sa v poslednom čase sa cítim ako cudzinec? A nielen ja. Mám 2 deti. Žijem na dedine pri krajskom meste. Je to konzervatívna dedina s vysokou pôrodnosťou a nízkou kriminalitou. U nás väčšina ľudí chodí stále v nedeľu do kostola. Nie som praktizujúci veriaci. Verím vo „vyššiu moc“, či to nazveme bohom, alebo inak. Som heterosexuál a nehanbím sa za to. Žijem v usporiadanom rodinnom vzťahu s mojou manželkou a tiež sa za to nehanbím. Rešpektujem každého právo na všetko, čo nie je zákonom ani ústavou zakázané.
V poslednom čase ma však zarazili trendy v spoločnosti. Poviem príklad. Dcéra má 12 rokov a prechádza zložitým obdobím dospievania. Rovnako ako jej spolužiačky. Priznala sa mi, že sa cíti nenormálna. Prečo? Pretože jej 12 ročné spolužiačky sú lesby, bisexuálky a jedna je pansexuálka. Priznám sa, neviem, čo to znamená. Áno, hovoríme o 12 ročných deťoch! Skadiaľ to všetko majú? Je ich v triede do 10 dievčat. Väčšina má sväté prijímanie. Minimálne 2 chodia k psychológovi, resp. psychiatrovi. Bežné ochorenie mladých je dnes tetania. 12 ročné dievčatá sa už opili a jedna ostala ležať pred bránou domu vonku. Kamarátky odišli a nechali ju tam Kým ju niekto nenašiel. V synovej triede nastala podobná situácia v zime s dohrou na záchranke a polícii. Alkohol. Moje deti sa toho našťastie nezúčastňujú. Aj za cenu „odvrhnutia“ v kolektíve,
My sme tiež za socializmu „vyvádzali“. Schovali sme si do hydrantu vaječný likér a chodili ho potajme piť. Alebo sme potajomky šlukovali cigarety a maskovali to pred rodičmi žuvačkou Pedro.
Aké sú hodnoty, ktoré nám liberálna spoločnosť dnes ponúka? Valia sa doslova zo všetkých strán. Stači si pozrieť rôzne reality show. Rodičia sú proti tejto presile bezmocní. Napriek tomu mám nádej, že treba deti vychovávať príkladom. Viac ako zákazy, príkazy a nariadenia si všímajú osobnú integritu rodičov-Matovičovsky zjednodušene, či vodu kážem a víno pijem. Je však liberálna demokracia to pravé orechové? Ako sa píše v KSB, chyba riadenia môže byť pre niekoho cieľ. A pokiaľ je niekoho cieľom rozvrátiť tradičné rodiny a znížiť pôrodnosť, pravdepodobne ho plní na jednotku. Mladí dnes nechcú mať deti. Keď , tak jedno. Rovnako, ako v Nemecku, aj u nás je vysoká pôrodnosť iba u určitých skupín obyvateľstva. Čo znamená z dlhodobého hľadiska vymretie národa.
Je trestné , keď poviem, že budem rád , keď moje deti sa raz vydajú/oženia a budú mať raz svoje vlastné deti? Samozrejme, že rešpektujem ak sa rozhodnú podľa seba. Je toto želanie snáď trestný čin? Je toto šírenie nenávisti? Kde to preboha žijeme? V akej distopii? Zobuďme sa, kým nebude neskoro.
Som cudzinec vo vlastnom štáte?“

Koniec ( nechtiac vypočutého )rozhovoru. Nemusíme s tým súhlasiť, ale každý názor si zaslúži vypočutie. Spoločnosť jediného správneho názoru sme tu už mali. A nazývali sme ju diktatúra.

Neuveriteľný finiš Korčoka, získal až 83% hlasov

27.03.2024

Všetko začalo normálne. Ako predpovedali stávkové kancelárie. Ale potom sa všetko zmenilo. Nechal som to tak, veď podobný pocit neuveriteľných „nepravdepodobných náhod“ sa dnes vyskytuje bežne https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2023/01/31/aka-je-pravdepodobnost-rovnakeho-vysledku-prezidentskych-volieb-v-3-krajinach/ Zmenilo sa to však po prečítaní niekoľkých [...]

Toxické mzdové nastavenie slovenského priemyslu.

01.03.2024

Premiér dal úlohy a vláda pracuje https://openiazoch.zoznam.sk/doprava/slovakov-nema-kto-vozit-vlada-reaguje-autobusy-a-nakladiaky-bude-soferovat-viac-indov-nepalcov-ci-filipincov/ Otázka je , prečo? Sú tu 2 roviny problému, obidve tento problém prehlbujú: 1.Odliv mladých Slovákov do zahraničia. [...]

O čom nehovoria protestujúci poľnohospodári.

22.02.2024

Nerieši sa podstata, lebo to každému vyhovuje. Štátu, záujmovým skupinám aj poľnohospodárom. Podstata je vlastníctvo pôdy a veci s tým spojené. Vysvetlím. Pôda je základný výrobný prostriedok poľnohospodára. A väčšina obrábanej pôdy nie je vo vlastníctve poľnohospodárov. Prečo? Lebo Mária Terézia a jej „pôdna reforma“. Tá tu zaviedla tento bordel, ktorý [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.