Založ si blog

Ako hlúpa opica (ne)vytiahla z búdky pomaranč

Na začiatku je logická úloha pre opice( ako nás familiárne volá Jarko, ktorý sa čoskoro chystá opustiť politiku).
Dáme opici pomaranč do búdky s malým otvorom tak , aby cezeň prepchala ruku , ale neprepchala ruku s pomarančom. Čo sa stane? Skúste si to doma(smiech). To bola irónia na Jarkove prirovnania. Opica vraj nepustí pomaranč a bude chodiť s búdkou na ruke, kým niečo nepovolí( pomaranč, búdka, alebo ruka).
Čo chýba opici? Analytické( alebo konceptuálne) myslenie. Niekto predsa dal pomaranč do búdky. Ako ho tam dal? Keď išiel dnu, rovnako pôjde aj von…
Občas mi naše myslenie pripomína túto opicu. Pomôžeme s energiami tým, že ich budeme dotovať. A z čoho? No predsa z peňazí. A z akých? Z daní. Ako z daní, keď ľudia a firmy budú kvôli vysokým nákladom zarábať menej? Tak si ich vytlačíme. A kto? ECB. Ako dlh? Áno. A kto ho splatí? Nevieme. Rolujeme roky dlhy dopredu a platíme iba úroky. A čo to spraví s cenami? Pôjdu ďalej hore. A prečo? Lebo príčinou vysokých cien je aj veľa vytlačených peňazí.
Takže aký je plán? TOTO JE PLÁN(Kričí Gloria v rozprávke Madagaskar, keď všetci utekajú pred Fosami. Lev Alex ešte netuší, že stačí silno zarevať a Fosy zmiznú)
P.S. V reálnom živote platí zákon ponuky a dopytu. Cenu znížim zvýšením ponuky. Viac surovín a energie= nižšia cena, lebo konkurencia. Menej surovín a energie= vyššia cena. Ak do tejto rovnice pridám viac peňazí , stále mi vyjde vyššia cena, ale objaví sa tam aj ZRÝCHLENIE INFLÁCIE VŠETKÉHO. Lebo energia je v každom tovare okolo nás.

Takže , kto dal do búdky pomaranč? A kto a prečo prikázal nakupovať elektrinu a plyn na burze? Že by EÚ?

Jediné riešenie je otvoriť búdku a pomaranč vybrať. Tak ako išiel dnu, pôjde aj von.

Pozn. Toto je fikcia. Opica ďalej lomcuje s pomarančom v ruke a s búdkou na ruke až kým sa neunaví. Pre únavu nezbadá tigra pre ktorého je opica na zemi s búdkou na ruke ľahká korisť. Hlúpa opica.

Neuveriteľný finiš Korčoka, získal až 83% hlasov

27.03.2024

Všetko začalo normálne. Ako predpovedali stávkové kancelárie. Ale potom sa všetko zmenilo. Nechal som to tak, veď podobný pocit neuveriteľných „nepravdepodobných náhod“ sa dnes vyskytuje bežne https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2023/01/31/aka-je-pravdepodobnost-rovnakeho-vysledku-prezidentskych-volieb-v-3-krajinach/ Zmenilo sa to však po prečítaní niekoľkých [...]

Toxické mzdové nastavenie slovenského priemyslu.

01.03.2024

Premiér dal úlohy a vláda pracuje https://openiazoch.zoznam.sk/doprava/slovakov-nema-kto-vozit-vlada-reaguje-autobusy-a-nakladiaky-bude-soferovat-viac-indov-nepalcov-ci-filipincov/ Otázka je , prečo? Sú tu 2 roviny problému, obidve tento problém prehlbujú: 1.Odliv mladých Slovákov do zahraničia. [...]

O čom nehovoria protestujúci poľnohospodári.

22.02.2024

Nerieši sa podstata, lebo to každému vyhovuje. Štátu, záujmovým skupinám aj poľnohospodárom. Podstata je vlastníctvo pôdy a veci s tým spojené. Vysvetlím. Pôda je základný výrobný prostriedok poľnohospodára. A väčšina obrábanej pôdy nie je vo vlastníctve poľnohospodárov. Prečo? Lebo Mária Terézia a jej „pôdna reforma“. Tá tu zaviedla tento bordel, ktorý [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.