Založ si blog

Dnes ma R. Fico nesmierne sklamal.

Dnes vám porozprávam o tom ako všetkým politikom nesmierne vyhovuje, keď svoju moc ako tupé ovce nevykonávame priamo, ako to dovoľuje ústava , ale iba prostredníctvom volených zástupcov a politických strán. Toto je naše jediné právo, ktoré krvopotne bránia politici preto, aby ubránili realizácii väčšieho práva a to je priama demokracia aj prostredníctvom referenda.
Ale po poriadku. Referenda sa vlády boja ako čert svätenej vody. Ako dôkaz poslúži aj „zmarené referendum“ o vstupe do NATO. Podobne ako o preukazovaní pôvodu majetku, všetci politici kecajú aj o „sfunkčnení“ referenda. Rozumejte tým zníženie kvóra. Veď referendum na Slovensku dostalo do DNA prívlastky ako „zbytočné“, „zmarené“, „vyhodené peniaze“.
Veľkú príležitosť zmeniť to dostal R.Fico. Ako som sa dnes dozvedel priamo z jeho úst, nevyužil to a ešte aj „oklamal“ voličov. Teda minimálne mňa.
Vysvetlím ako to z môjho laického pohľadu chápem ja. Právnici SMERu zistili, že žijeme v akomsi referendovom právnom vákuu. Napriek tomu, že prebehne petícia za referendum a platné referendum, toto referendum nie je vlastne právne záväzné pre vládu. Preto chceli dať do referenda druhú otázku o právnej záväznosti referenda. Tomu som rozumel. Čomu však nerozumiem a vyslovene ma rozčúlilo bolo to, že SA TO BUDE TÝKAŤ IBA PREDČASNÝCH VOLIEB A NIE VÝSLEDKU AKÉHOKOĽVEK REFERENDA!
Tak to tu máte ovce. Zachcelo sa vám priamej demokracie? Nebodaj zorganizovať petíciu za referendum za vystúpenie z EÚ, NATO( teoretocky by potom stačilo 350.000 podpisov)? Tudlé( vztýčený prostredník)!
„Volič je hovno“(JH)
P.S. Riešenie na sfunkčnenie referenda máme. Aj keď je zložitejšie. R.Fico opäť podľa mňa nepochopil svoju dejinnú úlohu krízového manažéra. Nie je to o vybudovaní ďalšieho kráľovstva SMERu. Je to o vybudovaní kráľovstva ľudu.
A ďalšie referendum bude!

Disclaimer: Tento článok je fikcia a neobsahuje tvrdenia, iba názory autora získané na základe zmyslového vnímania udalostí, tak ako to v danom čase autor cítil. Nie je jeho účelom spôsobiť komukoľvek akúkoľvek ujmu. Na druhej strane, politici musia zniesť oveľa tvrdšiu spätnú väzbu od voličov ako bežní ľudia.

Neuveriteľný finiš Korčoka, získal až 83% hlasov

27.03.2024

Všetko začalo normálne. Ako predpovedali stávkové kancelárie. Ale potom sa všetko zmenilo. Nechal som to tak, veď podobný pocit neuveriteľných „nepravdepodobných náhod“ sa dnes vyskytuje bežne https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2023/01/31/aka-je-pravdepodobnost-rovnakeho-vysledku-prezidentskych-volieb-v-3-krajinach/ Zmenilo sa to však po prečítaní niekoľkých [...]

Toxické mzdové nastavenie slovenského priemyslu.

01.03.2024

Premiér dal úlohy a vláda pracuje https://openiazoch.zoznam.sk/doprava/slovakov-nema-kto-vozit-vlada-reaguje-autobusy-a-nakladiaky-bude-soferovat-viac-indov-nepalcov-ci-filipincov/ Otázka je , prečo? Sú tu 2 roviny problému, obidve tento problém prehlbujú: 1.Odliv mladých Slovákov do zahraničia. [...]

O čom nehovoria protestujúci poľnohospodári.

22.02.2024

Nerieši sa podstata, lebo to každému vyhovuje. Štátu, záujmovým skupinám aj poľnohospodárom. Podstata je vlastníctvo pôdy a veci s tým spojené. Vysvetlím. Pôda je základný výrobný prostriedok poľnohospodára. A väčšina obrábanej pôdy nie je vo vlastníctve poľnohospodárov. Prečo? Lebo Mária Terézia a jej „pôdna reforma“. Tá tu zaviedla tento bordel, ktorý [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.