Založ si blog

Medveď hnedý je marketingový kráľ.

Absurdita ľudskej činnosti je niekedy nekonečná. Veci, ktoré sa dajú jednoducho riešiť komplikujeme a tie, ktoré riešiť treba neriešime. Vysvetlím podstatu.
Posledné mesiace sa tu hysterizuje ohľadne riešenia problému medveďa hnedého. Vznikajú zásahové tímy, nakupujú vybavenie, najímajú ľudí, cestujú hore-dole. Riešia-neriešia. Potom sa ozve nejaký bloger, že mu zabitím medvedice pri Pribyline zabili dieťa. Mal som pocit ako pri čítaní románu Potkan Kráľ, keď chudák pes zabil sliepku a majiteľ sliepky( dieťaťa) sa išiel zblázniť. Len s tým rozdielom( alebo to bola podobnosť?), že sliepka mu znášala vajcia a vlastne ho živila. Čo sa, ale dá povedať aj o medveďoch… Dokiaľ trvajú problémy, dovtedy tu budú pobehovať rôzne tímy. A medvede budú pre nich obrazne povedané „znášať zlaté vajcia“. Áno sú to ich „deti“. V tomto prípade mám ale pocit akoby si „rodičia“ privyrábali výpalným v podobe „regulácie“ drobných krádeží z kontajnerov. Samozrejme , že je to hyperbola.
Celé mi to pripomína naše Slovensko a román Ťapákovci. Poviem príklad. Alfa omega problémov Slovenska a našej chudoby je drobenie pôdy. Namiesto toho, že by sa začalo zmenami ústavy, tak sa vyčleňujú peniaze na rôzne sceľovania a pod. A keď sa to aj niekde podarí zrealizovať, o desať, dvadsať rokov sme tam , kde predtým, pretože sa neodstránila podstata problému.
Akoby postupoval správny hospodár? Jednoducho by bez nejakých komisií s existujúcimi štruktúrami definoval 2 veci- prirodzenú početnosť medveďov vzhľadom na územie a ich skutočný počet. Samozrejme v reálnom čase, nie za 2 roky. Nadmerný počet by rozplánoval podľa regiónov na komerčný odstrel. Štát by mal na každom odstrele nejaký profit. Napríklad , ak odstrel stojí 5000 eur, štát by dostal 2500 eur za každého medveďa. Zvyšok by sa delil medzi poľovné združenie a obec( príklad). Štát by získal z odstrelu 2000 medveďov 10 mil. Eur. Zrušením rôznych zásahových teamov by získal ďalšie milióny eur.
A čo by sa dalo za to urobiť? Napríklad toľko sľubovaná sanácia toxických odpadov vo Vrakuni o ktorej sa tak pekne rozpráva pred voľbami a tak sa na ňu zabúda po voľbách. Že pán Kollár? Možno, keby tie naše „deti“, rozumej medvede začali kapať od otrávenej vody, potom by sa environmentalisti rozhýbali. Že pán Budaj? Alebo nám nevadí, že práve obyvatelia regiónov , ktoré sú zásobované vodou pritekajúcou z tohto smeru majú jeden z najväčších výskytov rakoviny na svete? Je v tom nejaký súvis? Netvrdím to, ale… Meriame vo vode tieto látky, alebo iba štandardné? Veď DDT sa nemeria , vraj preto, že sa už nepoužíva. Obdobne je to možno s pozostatkami bojových chemických látok vyplavujúcich sa z hrdzavých sudov na dne vrakuňského ramena.
Pozn. Autora. Toto je fikcia. Táto vláda ako všetky doterajšie rieši v prvom rade blaho občanov a často zabúda na seba…

Prečo Fico odmietol harmonizáciu daní PO v EÚ?

19.04.2024

Možno preto, že všetci v EÚ maju vyššie dane. Najmá dane z dividend právnických osôb. Otázka je , prečo do psej matere sa tomu tak bráni? Veď máme najhoší vývoj financií v EÚ(údajne). A on sa bráni hodenej rukavici? Koho chce zdaňovať, keď nie firmy? Zamestnancov, jednoosobové s.r.o., živnostníkov? Lebo tak to vyzerá. DAŇ Z DIVIDEND NULA PERCENT PRE FIRMY , KDE [...]

Ako nás premnožený medveď oberá o pitnú vodu

04.04.2024

Máme premnožené medvede. Kde sú medvede, tam nie sú mravce. Mravce sú totiž ich obľúbenou potravou. Rozhrabávajú mraveniská a vyžierajú kukly aj dospelé mravce. Mravce sa živia škodlivým hmyzom. Aj kôrovcom a ich larvami. A tie sa živia stromami, ktoré nám zadržiavajú vodu. Keď napadnú stromy, les sa vyťaží a vznikne holina. A holina nezadržiava vodu. Medvede treba [...]

Neuveriteľný finiš Korčoka, získal až 83% hlasov

27.03.2024

Všetko začalo normálne. Ako predpovedali stávkové kancelárie. Ale potom sa všetko zmenilo. Nechal som to tak, veď podobný pocit neuveriteľných „nepravdepodobných náhod“ sa dnes vyskytuje bežne https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2023/01/31/aka-je-pravdepodobnost-rovnakeho-vysledku-prezidentskych-volieb-v-3-krajinach/ Zmenilo sa to však po prečítaní niekoľkých [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.