Založ si blog

Kto vlastni NBS?

Ako občan štátu Slovenská republika som z môjho pohľadu aj akcionár štátu. Máme síce tzv. zastupiteľskú demokraciu, ale to mi neberie právo vznášať otázky , ako aj požiadavky na volených zástupcov aj takouto formou.
Zaujali ma vyhlásenia o tom, že vláda SR požiada o navrátenie tzv. Investičného zlata z Veľkej Británie. Tu by som sa pozastavil nad veľmi vágnym vyjadrením ohľadne investičného zlata. Ak sme si nevšimli a nemali sme ani ako kvôli nevšímavosti médií, v marci tohto roku bol prijatý tzv. Basel III, ktorý zaradil zlato medzi tzv. Tier 1 rezervu centrálnych bánk. Jednoducho povedané, keď doteraz mali centrálne banky v súvahe zlato, mohli počítať iba s 50% jeho hodnoty, teraz je to 100% , rovnako ako peniaze. Malý krok pre človeka a veľký pre ľudstvo. Zlato bolo opäť uznané na rovnakú úroveň ako peniaze.
Dolár stratil od skončenia zlatého štandartu(1971) viac ako 95% svojej hodnoty, Euro od svojho zavedenia asi 80%. Za 20 rokov. Samozrejme oproti zlatu.
Ďalej, ak sme si nevšimli, od roku 1971 vládnu svetu tzv. Fiat meny kryté iba dôverou, predtým boli kryté zlatom. Teda aspoň americký dolár ako svetová rezervná mena. Potiaľ siaha aj naše vzdelanie o finančnom systéme vyučované na školách.
Prečo centrálne banky zrazu nakupujú ako odušu a zhromažďujú zlato? Môžeme sa iba domnievať. Zlato sú 100% peniaze podľa Basel III, fiat mena ale nie je zlato. Fiat mena je zlato, keď ho za ňu kúpim. Neviem, čo sa bude diať, možno to niekto tuší a nepovie.
Moja otázka je: Kam pôjde slovenské zlato, keď sa vráti na Slovensko? Keď je to majetok NBS, je aj NBS majetok ľudu Slovenska?
Pošlite mi hocijaký link, alebo dôkaz o tom, že Slovensko má nezávislú banku vlastnenú ľudom/štátom/. Ja so totiž nič nenašiel. Asi to ani nie je možné, veď by nebola nezávislá. Ak to tak nie je, potom túto populistickú hru odmietam. Pretože ak niekde uloží zlato suverénny štát, ktorý má suverénnu banku, toto zlato je tam iba uložené, ale de iure naše. Ak ho dám inštitúcii, ktorá neviem komu patrí je potom stále naše? Kto vlastní NBS a prečo chce naše zlato?
https://m.youtube.com/watch?v=Kqf97j4QrBM

Prečo Fico odmietol harmonizáciu daní PO v EÚ?

19.04.2024

Možno preto, že všetci v EÚ maju vyššie dane. Najmá dane z dividend právnických osôb. Otázka je , prečo do psej matere sa tomu tak bráni? Veď máme najhoší vývoj financií v EÚ(údajne). A on sa bráni hodenej rukavici? Koho chce zdaňovať, keď nie firmy? Zamestnancov, jednoosobové s.r.o., živnostníkov? Lebo tak to vyzerá. DAŇ Z DIVIDEND NULA PERCENT PRE FIRMY , KDE [...]

Ako nás premnožený medveď oberá o pitnú vodu

04.04.2024

Máme premnožené medvede. Kde sú medvede, tam nie sú mravce. Mravce sú totiž ich obľúbenou potravou. Rozhrabávajú mraveniská a vyžierajú kukly aj dospelé mravce. Mravce sa živia škodlivým hmyzom. Aj kôrovcom a ich larvami. A tie sa živia stromami, ktoré nám zadržiavajú vodu. Keď napadnú stromy, les sa vyťaží a vznikne holina. A holina nezadržiava vodu. Medvede treba [...]

Neuveriteľný finiš Korčoka, získal až 83% hlasov

27.03.2024

Všetko začalo normálne. Ako predpovedali stávkové kancelárie. Ale potom sa všetko zmenilo. Nechal som to tak, veď podobný pocit neuveriteľných „nepravdepodobných náhod“ sa dnes vyskytuje bežne https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2023/01/31/aka-je-pravdepodobnost-rovnakeho-vysledku-prezidentskych-volieb-v-3-krajinach/ Zmenilo sa to však po prečítaní niekoľkých [...]

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.