Založ si blog

Pán Fico, čo sú to tie národno-štátne záujmy Slovenska?

Náš nový premiér a vlastne celá vláda chce obhajovať národno-štátne záujmy Slovenska. To je dobre. Vieme , ktoré to vlastne sú? Panuje v tom nejaký konsenzus naprieč politickým spektrom? Bola ohľadne toho nejaká všeľudová diskusia? A kto je vlastne ten všemohúci, kto rozhodne: TOTO SÚ NAŠE NÁRODNOŠTÁTNE ZÁUJMY!
1.Aké sú základné geopolitické východiská a smery pre najbližšie 10 ,20,30 ročie?
2.Aká je vízia a misia Slovenska? Aké hodnoty vyznávame na štátnej, medzinárodnej aj občianskej úrovni?(viď napr.hlasovania v OSN, v EU..)
3.Kde chceme byť o 10,20,30 rokov z hľadiska ekonomiky, kultúry, vzdelanosti, zdravia,demografie a pod.?
4.Ako toto všetko dosiahneme?
5.Aká je zdrojová stabilita Slovenska a okolitého prostredia(EÚ a európsky priestor). Aké z toho plynú logické východiská?
6.Ako sa staráme o základné prírodné zdroje? Aký to má dopad do budúcna(voda,lesy,pôda…)
.
.
V poslednom čase sa rozprúdila diskusia o tom, aká je vlastne naša dlhodobá stratégia(záujmy)? Pretože kto vie a rozumie, ten bojuje za vlastné záujmy a kto nevie, ten bojuje za záujmy iných, čo vedia a rozumejú viac.
Pán Fico onehdá, počas predvolebných diskusií ak sa nemýlim povedal niečo takéto (parafrázujem): „Ale veď Slovensko má prijatý dokument o strategickom rozvoji. Tento bol prijatý už dávno okolo roku 2012 a vychádza z agendy 2030 OSN.“ Prečítajte si to, ak to nájdete. Takže ideme agendu 2030 a čakáme na ďalšie pokyny? Lebo ja som tam nič konkrétne pre Slovensko okrem fráz o udržateľnosi nenašiel.
Potrebujeme gazdu, ktorý si prejde gazdovstvo a predtým ako začne kooperovať s inými gazdami si spraví revíziu a určí priority. Tak aby gazdovstvo uživilo rodinu a prežilo krízy. Pán Fico, držím Vám v tom palce. Aj v tom aby ste sa spamätali a nezamieňali si záujmy iných za naše záujmy. Dal som Vám dôveru vo voľbách, nie je to bianco šek.

Prečo Fico odmietol harmonizáciu daní PO v EÚ?

19.04.2024

Možno preto, že všetci v EÚ maju vyššie dane. Najmá dane z dividend právnických osôb. Otázka je , prečo do psej matere sa tomu tak bráni? Veď máme najhoší vývoj financií v EÚ(údajne). A on sa bráni hodenej rukavici? Koho chce zdaňovať, keď nie firmy? Zamestnancov, jednoosobové s.r.o., živnostníkov? Lebo tak to vyzerá. DAŇ Z DIVIDEND NULA PERCENT PRE FIRMY , KDE [...]

Ako nás premnožený medveď oberá o pitnú vodu

04.04.2024

Máme premnožené medvede. Kde sú medvede, tam nie sú mravce. Mravce sú totiž ich obľúbenou potravou. Rozhrabávajú mraveniská a vyžierajú kukly aj dospelé mravce. Mravce sa živia škodlivým hmyzom. Aj kôrovcom a ich larvami. A tie sa živia stromami, ktoré nám zadržiavajú vodu. Keď napadnú stromy, les sa vyťaží a vznikne holina. A holina nezadržiava vodu. Medvede treba [...]

Neuveriteľný finiš Korčoka, získal až 83% hlasov

27.03.2024

Všetko začalo normálne. Ako predpovedali stávkové kancelárie. Ale potom sa všetko zmenilo. Nechal som to tak, veď podobný pocit neuveriteľných „nepravdepodobných náhod“ sa dnes vyskytuje bežne https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2023/01/31/aka-je-pravdepodobnost-rovnakeho-vysledku-prezidentskych-volieb-v-3-krajinach/ Zmenilo sa to však po prečítaní niekoľkých [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!