Založ si blog

Pán Fico, čo sú to tie národno-štátne záujmy Slovenska?

Náš nový premiér a vlastne celá vláda chce obhajovať národno-štátne záujmy Slovenska. To je dobre. Vieme , ktoré to vlastne sú? Panuje v tom nejaký konsenzus naprieč politickým spektrom? Bola ohľadne toho nejaká všeľudová diskusia? A kto je vlastne ten všemohúci, kto rozhodne: TOTO SÚ NAŠE NÁRODNOŠTÁTNE ZÁUJMY!
1.Aké sú základné geopolitické východiská a smery pre najbližšie 10 ,20,30 ročie?
2.Aká je vízia a misia Slovenska? Aké hodnoty vyznávame na štátnej, medzinárodnej aj občianskej úrovni?(viď napr.hlasovania v OSN, v EU..)
3.Kde chceme byť o 10,20,30 rokov z hľadiska ekonomiky, kultúry, vzdelanosti, zdravia,demografie a pod.?
4.Ako toto všetko dosiahneme?
5.Aká je zdrojová stabilita Slovenska a okolitého prostredia(EÚ a európsky priestor). Aké z toho plynú logické východiská?
6.Ako sa staráme o základné prírodné zdroje? Aký to má dopad do budúcna(voda,lesy,pôda…)
.
.
V poslednom čase sa rozprúdila diskusia o tom, aká je vlastne naša dlhodobá stratégia(záujmy)? Pretože kto vie a rozumie, ten bojuje za vlastné záujmy a kto nevie, ten bojuje za záujmy iných, čo vedia a rozumejú viac.
Pán Fico onehdá, počas predvolebných diskusií ak sa nemýlim povedal niečo takéto (parafrázujem): „Ale veď Slovensko má prijatý dokument o strategickom rozvoji. Tento bol prijatý už dávno okolo roku 2012 a vychádza z agendy 2030 OSN.“ Prečítajte si to, ak to nájdete. Takže ideme agendu 2030 a čakáme na ďalšie pokyny? Lebo ja som tam nič konkrétne pre Slovensko okrem fráz o udržateľnosi nenašiel.
Potrebujeme gazdu, ktorý si prejde gazdovstvo a predtým ako začne kooperovať s inými gazdami si spraví revíziu a určí priority. Tak aby gazdovstvo uživilo rodinu a prežilo krízy. Pán Fico, držím Vám v tom palce. Aj v tom aby ste sa spamätali a nezamieňali si záujmy iných za naše záujmy. Dal som Vám dôveru vo voľbách, nie je to bianco šek.

Prečo to vláda robí takto do psej matere?

22.06.2024

Tak to tu máme, nová baterkáreň ja juhu Slovenska. Slovenská ekonomika je eśte pred spustenim Volva a novej baterkátne závislá od automobilového priemyslu. https://openiazoch.zoznam.sk/priemysel/automobilovy-priemysel-na-slovensku-zamestnava-260-tisic-ludi-hovori-sakova/ Nie tak ako Island od bankovníctva, ale veľmi podobne. A teraz k stimulom a dlhodobým efektom. Štátna pomoc je [...]

Ťažko zranení ochrankári po pokuse o atentát(fikcia)

16.05.2024

Pred voľbami v roku 1998 som stopoval z Ružomberka do Bystrice. Zastavil mi tmavomodrý Golf. Muž mal na prednom sedadle položenú pištoľ. Kľudne ju dal do priehradky pred prevodovú páku a vyzval ma sadnúť si. Ja som si neviem prečo sadol(zažil som už naozaj všeličo aj ako ma pohraničník so samopalom na srbských hraniciach ráno budil a legitimoval pri Subotici). Auto rezalo [...]

Prečo Fico odmietol harmonizáciu daní PO v EÚ?

19.04.2024

Možno preto, že všetci v EÚ maju vyššie dane. Najmá dane z dividend právnických osôb. Otázka je , prečo do psej matere sa tomu tak bráni? Veď máme najhoší vývoj financií v EÚ(údajne). A on sa bráni hodenej rukavici? Koho chce zdaňovať, keď nie firmy? Zamestnancov, jednoosobové s.r.o., živnostníkov? Lebo tak to vyzerá. DAŇ Z DIVIDEND NULA PERCENT PRE FIRMY , KDE [...]

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.