Prečo Fico odmietol harmonizáciu daní PO v EÚ?

19. apríla 2024, Maro, Fikcia Financie Názorová úvaha Stratégia štátu

Možno preto, že všetci v EÚ maju vyššie dane. Najmá dane z dividend právnických osôb. Otázka je , prečo do psej matere sa tomu tak bráni? Veď máme najhoší vývoj financií v EÚ(údajne). A on sa bráni hodenej rukavici?
Koho chce zdaňovať, keď nie firmy? Zamestnancov, jednoosobové s.r.o., živnostníkov? Lebo tak to vyzerá.
DAŇ Z DIVIDEND NULA PERCENT PRE FIRMY , KDE MAJITEĽOM JE PRÁVNICKÁ OSOBA A S TÝM SÚVISIACI REŽIM „DAŇOVÉHO RAJA“ PRE KONCERNY JE POSVÄTNÁ KRAVA.
A nkelen Ficova. Žiadna vláda sa nedotkla tejto témy. Je to tabu. Radšej ošklbeme pracujúcich, majiteľov nehnuteľností, možno nakoniec aj dôchodcov( lebo aj na nich raz príde ak sa to nebude riešit)
Len preboha nie zahraničné koncerny!
Slovensko sa správa ako schránková firma. Nemá kto pracovať? Nevadí, dovezieme. Len treaba za každú cenu zachovať status montovne v daňovom raji. Lebo to už nie je o ľuďoch. Všimnite si, kto pracuje vo výrobe. Ľudia z najchudobnejších krajín eurázie. Len aby sa udržali čo najnižie mzdy v tejto otrokovni. Čiže netreba našich ľudí, treba len „schránku“ a správcu. Tou pomyselnou chránkou je Slovensko s jeho stimulmi, dotáciami, všemožnými úľavami na podporu zničenia ornej pôdy( lebo tam sa stavia výroba). A správca je ten kto ro spravuje a stará sa o to. Volení zástupca. A ten dohliada na to aby tieto podmienky trvali pokiaľ možno večne,
Toto je fikcia.