Za koho bojovať v prípade vojny?

19. januára 2023, Maro, Fikcia Podobnosť s dnešnou situäciou čisto náhodná

Tento článok je fikcia a dúfam, že ňou aj ostane. Pre rôznych jednoduchých „Jarkov“, „Jankov“ a podobne, vysvetlenie, čo je to fikcia:
https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Fikcia
Tak ako je výmysel „dezolátov“ povolanie a mobilizácia záloh, tak je to potom aj s možnosťou ich nasadenia v boji, ktorý nie je /zatiaľ/ našou vojnou. My sme našťastie nikomu vojnu nevypovedali, takže vo vojne logicky nie sme. A keďže nie sme vo vojne, logicky nemáme prečo ísť bojovať.
Ale všetko sa môže zakrátko zmeniť. Tak ako sa rýchlo vyvíjala 2. Svetová vojna. A boli susedia, z ktorých jeden bojoval za jednu stranu( fašisti), druhý bojoval za osloboditeľov( podľa niektorých nás dokonca oslobodili iba „spojenci“). Áno bol v tom aj strach. Presvedčenie bojovať za fašistov mala zrejme iba hŕstka psychopatov. Táto menšina ale dokázala terorizovať „mlčiacu väčšinu“. Až pokým z mlčiacej väčšiny nevzniklo hnutie odvážnych. Títo chlapi si zrátali, že im hrozí smrť tak, či onak a radšej ako zomrieť v hriechu zabíjaním slovanských bratov v bratovražednej vojne bolo POVSTAŤ PROTI TYRANII. ÁNO, TAK VZNIKLO PODĽA MŇA SNP- naša jediná kotva k víťazným mocnostiam vo vojne. V správny čas sa našla kritická masa, ktorá sa pridala na správnu stranu. (Myslíte, že mainstream ich včas informoval, kto je tá správna strana?)
A príde čas , keď sa opäť bude treba rozhodnúť.
Zasurmili surmity, volajú do zbroje:
povstal tábor, do šíkov zvíjajú sa voje;
a voj za vojom divým útokom ta letí,
kde boj na cára bijú tie slovänské deti.
Husté prachu kúdoly po poli valia sa,
zem dupotom a nebo rykom sa otriasa. —
A tá naša rodinka, tá slovänská čata,
už vám je zôkol—vôkol od vrahov obstatá.
Sto mečov sa každému nado hlavou blyští,
lež Slovän nečítava vrahov na bojišti,
ale morí. — Hoj, mor ho! detvo môjho rodu,
kto kradmou rukou siahne na tvoju slobodu:
a čo i tam dušu dáš v tom boji divokom:
Mor ty len, a voľ nebyť, ako byť otrokom.

Samo Chalupka:Mor ho! (Úryvok)

P.S. Predtým ako budete prinútení sa rozhodnúť, máte ešte niekoľko mierových možností. Prvá z nich je zúčastniť sa referenda 21.1. A ďalšie sú napr. tu: https://oracle911blog.wordpress.com/2023/01/07/odvod-brancov-referendum-o-dalsom-smerovani-vojny-na-ukrajine/