Stane sa Slovensko novým Tureckom?

2. novembra 2022, Maro, Fikcia Podobnosť s dnešnou situäciou čisto náhodná

Turecko sa počas konfliktu v Sýrii stalo centrom sýrskych utečencov. Boli ich v Turecku údajne 2 milióny. Turecko týchto utečencov roky „údajne“ využívalo na vydieranie EÚ.
Keď sa objavili správy o utečencoch na českej hranici so Slovenskom, nezdalo sa mi vysvetlenie, že sú to iba utečenci z Maďarska, ktoré má deravú južnú hranicu. Prečo? Pretože sami vidíme, aké autá prichádzajú z Ukrajiny a aká je kontrola( pamätáte sa na zverejnené fotky utečencov-údajne arabských študentov z Ľvova?).
Teraz sa ukazujú fakty: Na R1 pri Nitre 30 utečencov v nemeckej dodávke. Vo Zvolene 50 utečencov v kamióne.
Nakreslite si čiaru na mape a zistíte , že zo Srbska cez Maďarsko a Zvolen je to riadna obchádzka. Česi si však momentálne hranice strážia. Kde umiestnime niekoľko miliónov sýrskych utečencov, ktorí čakajú v utečeneckých táboroch Turecka, Jordánska a Libanonu ? https://www.iir.cz/valka-v-syrii-11-let-neutichajiciho-konfliktu
Stane sa zo Slovenska nové Turecko, kde budú čakať Sýrski migranti na príležitosť na cestu do „vysnenej“ západnej Európy? Musíme si pomáhať. Nie sme však prvá bezpečná krajina na ceste zo Sýrie. A v Sýrii je síce zložitá situácia, ale od plnohodnotnej vojny má ďaleko. Veď ináč by bola na prvých stránkach médií, nie?
Nie sme potravinovo sebestační a máme aj dosť svojich problémov. Pomôže nám únia rovnako ako Turecku?
P.S.Neviem si predstaviť, že by som utiekol v prípade konfliktu zo Slovenska sám chlap a nechal tu ženu, deti a rodičov. Názor si urobte sami.
Doplnenie:Tu je fotka Ahmeda z Kútov, čo utiekol pred vojnou. Čo to má vytetované na ruke? Je to samopal AK? Možno zle vidím.
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/645788-syrcan-ahmed-ktory-uviazol-v-kutoch-bulhari-na-nas-stvali-psov-cesi-nas-biju/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_3clanok_box