Žiadam o okamžité odpojenie od burzy s hnojom!

27. augusta 2022, Maro, Fikcia Podobnosť s dnešnou situäciou čisto náhodná

„Zástupcovia chemického a farmaceutického priemyslu vyzvali vládu, aby urýchlene zastropovala ceny energií. Zároveň žiadajú, aby vláda uvoľnila podporu z Environmentálneho fondu spoločnostiam evidovaným v systéme obchodovania s emisiami. V opačnom prípade dôjde k výpadkom produkcie a kolapsu viacerých firiem vrátane kritickej infraštruktúry, uviedol v piatok prezident Zväzu chemického a farmaceutického priemyslu (ZCHFP) SR Roman Karlubík.“ Koniec citátu.

Problém sa rieši tak, že sa odstráni príčina. Žiaľ dnešné tereziánske školstvo stáročia vedome potláča „sedliacky rozum“. Vidno to krásne na modernej medicíne. Potláča symptómy a väčšinou nerieši príčinu nemocí.

Príčina vysokých cien hnoja( alebo elektriny?) je špekulácia na burze s hnojom , keď každý chce zbohatnúť ako veľkí chlapci „investori“. Problém je, „who deals“. V tomto kartovom slangu je tak nazývaný krupiér kasína. Pretože kasína neprehrávajú. Ak občas príde správa o nejakom matematikovi, čo obohráva kasína, okamžite má zákaz vstupu do VŠETKÝCH kasín.

Riešenie? Zákaz hazardu(aj s elektrinou). A kasíno je hazard. A burza (nielen tá fiktívna s hnojom) funguje obrazne ako kasíno.

Pozn.Článok je fikcia. Skutočná burza je riadená prísnymi podmienkami. O tom, kto vlastní burzu, kde sa obchoduje elektrina sa dočítate na
https://akw.sk/domace-spravy/co-je-za-vysokou-cenou-elektrickej-energie/