Založ si blog

Dnes ma R. Fico nesmierne sklamal.

Dnes vám porozprávam o tom ako všetkým politikom nesmierne vyhovuje, keď svoju moc ako tupé ovce nevykonávame priamo, ako to dovoľuje ústava , ale iba prostredníctvom volených zástupcov a politických strán. Toto je naše jediné právo, ktoré krvopotne bránia politici preto, aby ubránili realizácii väčšieho práva a to je priama demokracia aj prostredníctvom referenda.
Ale po poriadku. Referenda sa vlády boja ako čert svätenej vody. Ako dôkaz poslúži aj „zmarené referendum“ o vstupe do NATO. Podobne ako o preukazovaní pôvodu majetku, všetci politici kecajú aj o „sfunkčnení“ referenda. Rozumejte tým zníženie kvóra. Veď referendum na Slovensku dostalo do DNA prívlastky ako „zbytočné“, „zmarené“, „vyhodené peniaze“.
Veľkú príležitosť zmeniť to dostal R.Fico. Ako som sa dnes dozvedel priamo z jeho úst, nevyužil to a ešte aj „oklamal“ voličov. Teda minimálne mňa.
Vysvetlím ako to z môjho laického pohľadu chápem ja. Právnici SMERu zistili, že žijeme v akomsi referendovom právnom vákuu. Napriek tomu, že prebehne petícia za referendum a platné referendum, toto referendum nie je vlastne právne záväzné pre vládu. Preto chceli dať do referenda druhú otázku o právnej záväznosti referenda. Tomu som rozumel. Čomu však nerozumiem a vyslovene ma rozčúlilo bolo to, že SA TO BUDE TÝKAŤ IBA PREDČASNÝCH VOLIEB A NIE VÝSLEDKU AKÉHOKOĽVEK REFERENDA!
Tak to tu máte ovce. Zachcelo sa vám priamej demokracie? Nebodaj zorganizovať petíciu za referendum za vystúpenie z EÚ, NATO( teoretocky by potom stačilo 350.000 podpisov)? Tudlé( vztýčený prostredník)!
„Volič je hovno“(JH)
P.S. Riešenie na sfunkčnenie referenda máme. Aj keď je zložitejšie. R.Fico opäť podľa mňa nepochopil svoju dejinnú úlohu krízového manažéra. Nie je to o vybudovaní ďalšieho kráľovstva SMERu. Je to o vybudovaní kráľovstva ľudu.
A ďalšie referendum bude!

Disclaimer: Tento článok je fikcia a neobsahuje tvrdenia, iba názory autora získané na základe zmyslového vnímania udalostí, tak ako to v danom čase autor cítil. Nie je jeho účelom spôsobiť komukoľvek akúkoľvek ujmu. Na druhej strane, politici musia zniesť oveľa tvrdšiu spätnú väzbu od voličov ako bežní ľudia.

Prečo Fico odmietol harmonizáciu daní PO v EÚ?

19.04.2024

Možno preto, že všetci v EÚ maju vyššie dane. Najmá dane z dividend právnických osôb. Otázka je , prečo do psej matere sa tomu tak bráni? Veď máme najhoší vývoj financií v EÚ(údajne). A on sa bráni hodenej rukavici? Koho chce zdaňovať, keď nie firmy? Zamestnancov, jednoosobové s.r.o., živnostníkov? Lebo tak to vyzerá. DAŇ Z DIVIDEND NULA PERCENT PRE FIRMY , KDE [...]

Ako nás premnožený medveď oberá o pitnú vodu

04.04.2024

Máme premnožené medvede. Kde sú medvede, tam nie sú mravce. Mravce sú totiž ich obľúbenou potravou. Rozhrabávajú mraveniská a vyžierajú kukly aj dospelé mravce. Mravce sa živia škodlivým hmyzom. Aj kôrovcom a ich larvami. A tie sa živia stromami, ktoré nám zadržiavajú vodu. Keď napadnú stromy, les sa vyťaží a vznikne holina. A holina nezadržiava vodu. Medvede treba [...]

Neuveriteľný finiš Korčoka, získal až 83% hlasov

27.03.2024

Všetko začalo normálne. Ako predpovedali stávkové kancelárie. Ale potom sa všetko zmenilo. Nechal som to tak, veď podobný pocit neuveriteľných „nepravdepodobných náhod“ sa dnes vyskytuje bežne https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2023/01/31/aka-je-pravdepodobnost-rovnakeho-vysledku-prezidentskych-volieb-v-3-krajinach/ Zmenilo sa to však po prečítaní niekoľkých [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.