Založ si blog

Ťuťmáci sa odstavia sami.

Na úvod, toto je voľná úvaha na úrovni fikcie a skratka GP, neznamená generálny prokurátor.
Prečo nefunguje efekt synchrónneho útoku na zvyšky slobody vo svete?
Prečo vlády zavádzajúce gestapácke metódy vyzerajú ako bandy ťuťmákov?
Prečo efekt strachu napriek šialenej propagande postupom času vyprchá a musia sa preto objaviť vždy nové mutácie tzv.vírusu?
Všetko vysvetľuje tzv. Byzantine generals problem. V čom je podstata?
Je to dávny matematický problém. Predstavte si, že v dávnych dobách ste generál(GP) a chcete dobyť mesto( zotročenie sveta). Mesto obkľúčite niekoľkými armádami, z ktorých každá má svojho veliteľa(who,wef,wb,cdc…). Na to , aby padlo, musia VŠETKY armády zaútočiť v rovnakom čase v plnom konsenze . Ak nezaútočia všetci naraz, mesto sa ubráni. Pre armády je čiastočný útok horší ako koordinovaný ústup a rovná sa skaze. Na odovzdanie informácií o koordinovanom útoku musia vyslať poslov. Poslov však môžu zajať a vyslať späť s potvrdzujúcou správou falošných. Taktiež generáli môžu byť falošní a útok iba hrať… Tento problém nebol vyriešený do doby zavedenia blockchainu, tisíce rokov. Je stále aktuálny v počítačovom svete známy ako „plný konsenzus“. Áno, máme mobilné telefóny, počítače, internet. Ale máme aj viac stupňov riadenia. A predstavte si, že svetová vláda má pod sebou napr. 10 úrovní riadenia. A každá úroveň má pod sebou násobne väčšiu podúroveň. Je to ako rozkonárený strom hore nohami. A vy každému lísku tohto stromu pošlete posla( mail). Cez konáre. A žiadate potvrdenie, porozumenie a konsenzus. Môžem vám zodpovedne povedať, že už viac ako 5 úrovní riadenia z 1 centra mikromanažmentom na úrovni príkaz-potvrdenie-korekcia skončí fiaskom. Mám osobnú skúsenosť, keď som to v jednej nadnárodnej firme ako vedúci predaja predvídal ako dôsledok autokratického centralizmu. A navrhol nový decentrálny systém rozhodovania. A menej úrovní riadenia. Šéf najskôr vymenil mňa, jeho šéfovia neskôr vymenili jeho. A môj systém ostal a ujal sa vo viacerých krajinách.
To bol príklad riadenia 50 ľudí. A pomerne schopný šéf. Síce despota bez emočnej inteligencie, ale výkonný a schopný všetkého. Aj špicľovania. A položilo ho to. Teraz si predstavte neschopných ťuťmákov riadiacich milióny ľudí.
Nie neskončí to svetovládou, ale fiaskom. Viem to, zažil som to. Šéf prestal prinášať výsledky nakoľko ho zožral mikromanažment, kontrola a špicľovanie. Práca sa čoraz viac podobala na koncentračný tábor, ľudia mu odchádzali. Nikomu už neveril a robil čoraz viac. Obsah jeho práce sa však stále menej vzťahoval k cieľom, čo mu dali. Nakoniec to jeho šéfovia nevydržali a nahradili ho. Pre neplnenie cieľov. A možno im vadilo aj to špicľovanie. Nový šéf mal iný spôsob riadenia. Ľuďom veril a počúval ich. A krátko na to prišli výsledky.
A aké je ponaučenie? Nebojte sa ťuťmákov. Oni sa svojim „riadením“ odstavia sami. Už čoskoro. Pre neplnenie cieľov. Vidíte tú nervozitu?

P.S. postavy a ich úlohy a názvy organizácií sú vymyslené. Je to FIKCIA.Ale ťuťmáci nie sú veční.

Prečo Fico odmietol harmonizáciu daní PO v EÚ?

19.04.2024

Možno preto, že všetci v EÚ maju vyššie dane. Najmá dane z dividend právnických osôb. Otázka je , prečo do psej matere sa tomu tak bráni? Veď máme najhoší vývoj financií v EÚ(údajne). A on sa bráni hodenej rukavici? Koho chce zdaňovať, keď nie firmy? Zamestnancov, jednoosobové s.r.o., živnostníkov? Lebo tak to vyzerá. DAŇ Z DIVIDEND NULA PERCENT PRE FIRMY , KDE [...]

Ako nás premnožený medveď oberá o pitnú vodu

04.04.2024

Máme premnožené medvede. Kde sú medvede, tam nie sú mravce. Mravce sú totiž ich obľúbenou potravou. Rozhrabávajú mraveniská a vyžierajú kukly aj dospelé mravce. Mravce sa živia škodlivým hmyzom. Aj kôrovcom a ich larvami. A tie sa živia stromami, ktoré nám zadržiavajú vodu. Keď napadnú stromy, les sa vyťaží a vznikne holina. A holina nezadržiava vodu. Medvede treba [...]

Neuveriteľný finiš Korčoka, získal až 83% hlasov

27.03.2024

Všetko začalo normálne. Ako predpovedali stávkové kancelárie. Ale potom sa všetko zmenilo. Nechal som to tak, veď podobný pocit neuveriteľných „nepravdepodobných náhod“ sa dnes vyskytuje bežne https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2023/01/31/aka-je-pravdepodobnost-rovnakeho-vysledku-prezidentskych-volieb-v-3-krajinach/ Zmenilo sa to však po prečítaní niekoľkých [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.