Založ si blog

Nenechajme sa vydierať!

Pozitívne ma prekvapil príklad istého prešovského pubu, ktorý je otvorený. Údajne sa polícia zmohla iba na vyhrážky. Mohla by to byť cesta. Lebo možno s prekvapením zistíme, že kráľ je nahý.
Alebo je cesta to, že sa hlúčiky mladých ľudí stretajú v meste pri rieke, sedia na chladných múrikoch a popíjajú z jednej fľaše? Lebo to som videl včera večer počas môjho večerného behu.
Dnes som sa povadil so ženou kvôli jednému psychopatovi. Vraj otvoria školy 7.12. Pre tých, čo sa dajú otestovať vrátane rodinných príslušníkov. Žena s dcérou súhlasia, ja nie. Syn (15r.)povedal: „ Predsa sa nenecháme vydierať!“
Áno, má pravdu. Aj pred takmer 70timi rokmi počas zakladania družstiev niektorí neustúpili a nedali si pôdu, statok a živobytie. Boli v menšine, ostrakizovaní, označení za protištátne živly. Kulaci. Medzi nimi aj moji starí rodičia. Neustúpili, až pokým neostali posledné 2 rodiny proti celej dedine. „Hrdinskí“ komunisti im nakoniec zničili životy. Ako? Cez deti. Jednoducho nechceli otca a jeho sestru nikde prijať do školy. Neviem, či to vtedy odporovalo ústave, ale je to jedno. Tak ako dnes. Neskôr starý otec nemohol pracovať bližšie ako 70 km od obce. Ťažká manuálna práca s chemikáliami ďaleko od domu. Nikdy sa však nevzdali tyranom a zbabelcom. Lebo tyrania a zbabelosť idú ruka v ruke a prináša ich každá doba.

Neporazíte nás a my nezabúdame! Čas plynie ako plynie.

Neuveriteľný finiš Korčoka, získal až 83% hlasov

27.03.2024

Všetko začalo normálne. Ako predpovedali stávkové kancelárie. Ale potom sa všetko zmenilo. Nechal som to tak, veď podobný pocit neuveriteľných „nepravdepodobných náhod“ sa dnes vyskytuje bežne https://bojujemzasvetlezajtrajsky.blog.pravda.sk/2023/01/31/aka-je-pravdepodobnost-rovnakeho-vysledku-prezidentskych-volieb-v-3-krajinach/ Zmenilo sa to však po prečítaní niekoľkých [...]

Toxické mzdové nastavenie slovenského priemyslu.

01.03.2024

Premiér dal úlohy a vláda pracuje https://openiazoch.zoznam.sk/doprava/slovakov-nema-kto-vozit-vlada-reaguje-autobusy-a-nakladiaky-bude-soferovat-viac-indov-nepalcov-ci-filipincov/ Otázka je , prečo? Sú tu 2 roviny problému, obidve tento problém prehlbujú: 1.Odliv mladých Slovákov do zahraničia. [...]

O čom nehovoria protestujúci poľnohospodári.

22.02.2024

Nerieši sa podstata, lebo to každému vyhovuje. Štátu, záujmovým skupinám aj poľnohospodárom. Podstata je vlastníctvo pôdy a veci s tým spojené. Vysvetlím. Pôda je základný výrobný prostriedok poľnohospodára. A väčšina obrábanej pôdy nie je vo vlastníctve poľnohospodárov. Prečo? Lebo Mária Terézia a jej „pôdna reforma“. Tá tu zaviedla tento bordel, ktorý [...]

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.